Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“

Kineski predsednik Si Đinping je u Pekingu održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“ (Guangdžou) 2021. godine.

Svijet 03.12.2021 | 08:24
Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“

„Ja sam rekao da ukoliko želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine“, istakao je u govoru predsednik Si.

Ove godine se obeležava 100-godišnjica od osnivanja Komunističke partije Kine. Tokom proteklih 100 godina, Komunistička partija Kine je ujedinila i predvodila kineski narod u njegovim neprestanim borbama, što je, kako je naglasio Si, iz temelja promenilo budućnost i sudbinu kineskog naroda, a takođe je duboko uticalo na tok svetske istorije.

Komunistička partija Kine će se držati puta mirnog razvoja, insistirati na politici otvaranja prema svetu, unaprediti izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo i promovisati zajedničke vrednosti mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokratije i sloboda za celo čovečanstvo, naveo je Si.

On je ukazao da će Komunistička partija Kine uvek biti graditelj svetskog mira, doprinosilac globalnom razvoju i branilac međunarodnog poretka i da će nastojati da da novi i veći doprinos napretku ljudske civilizacije i svetskog mira i razvoja.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srboljub Vlahović Ciganović

03.12.2021 12:10

Sramota koga podržavamo! Kakva gomila cinika i licemjera!

ODGOVORITE
Name

Pojma nemam

04.12.2021 11:33

Ne kontam koga ti podržavaš.