Суд одлучио да се Гадафијев син може кандидовати

Либијски суд је поништио одлуку највишег изборног тела у земљи, којом је сину покојног либијског вође Моамера Гадафија било онемогућено да учествује на предстојећим председничким изборима.

Свијет 03.12.2021 | 07:45
Суд одлучио да се Гадафијев син може кандидовати

Жалебено веће суда у провинцији Сабха пресудило је у корист Сеифа ел Ислама, одбацило одлуку изборне комисије, и сину Моамера Гадафија дозволило да се кандидује на председничким изборима, на основу извештаја либијских медија преноси АП.

После скоро недељу дана напетости и уз силне интервенције међународне заједнице, службеници суда су коначно данас ушли у канцеларије и одмах одбацили одлуку изборне комисије, према којој је Гадафијевом сину, одбијен захтев да се кандидује на председничким изборима због ранијих судских процеса.

Сеифа ел Ислама је суд у Триполију 2015. године осудио на смрт због употребе насиља против демонстраната који су тражили да његов отац поднесе оставку, али су ривалске власти Либије довеле у питање ту одлуку.

Потражује га и Међународни кривични суд због оптужби за злочине против човечности у вези са побуном.

Председнички избори у Либији требало би да буду одржани 24. децембра, после вишегодишњих покушаја под вођством Уједињених нација да се уведе демократија и оконча рат, а биће одржани у атмосфери повремених сукоба међу наоружаним групама, дубоког јаза између истока и запада земље и присуства на хиљаде страних бораца и војника, навела је агенција.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Клопарало

03.12.2021 09:39

Браво за младог Гадафија. Треба очекивати његову изборну побједу,јер Моамер Гадафи је био,јесте,и остао је велико име Либијске дрзаве,и народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

03.12.2021 10:28

СЛИЧАН СЦЕНАРИО СЕ МОЖЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ ОЧЕКИВАТИ И У РС-у !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

03.12.2021 12:39

Почиње суноврат глобалиста и сатаниста наравно скупа са њиховим подгузним мушицама и њиховим медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мора се признати

03.12.2021 13:53

Лијеп цовјек, надамо се и мудар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

03.12.2021 14:24

Пуна подршка,желим му успјех

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

03.12.2021 14:26

Устаљена пракса свјетских моцника Он би покусао ујединити и ставити под контролу народ Либије а њега контролисати са Медјународним кривицним судом Надам се да нисам у праву али цисто сумњам

ОДГОВОРИТЕ