Sud odlučio da se Gadafijev sin može kandidovati

Libijski sud je poništio odluku najvišeg izbornog tela u zemlji, kojom je sinu pokojnog libijskog vođe Moamera Gadafija bilo onemogućeno da učestvuje na predstojećim predsedničkim izborima.

Svijet 03.12.2021 | 07:45
Sud odlučio da se Gadafijev sin može kandidovati

Žalebeno veće suda u provinciji Sabha presudilo je u korist Seifa el Islama, odbacilo odluku izborne komisije, i sinu Moamera Gadafija dozvolilo da se kandiduje na predsedničkim izborima, na osnovu izveštaja libijskih medija prenosi AP.

Posle skoro nedelju dana napetosti i uz silne intervencije međunarodne zajednice, službenici suda su konačno danas ušli u kancelarije i odmah odbacili odluku izborne komisije, prema kojoj je Gadafijevom sinu, odbijen zahtev da se kandiduje na predsedničkim izborima zbog ranijih sudskih procesa.

Seifa el Islama je sud u Tripoliju 2015. godine osudio na smrt zbog upotrebe nasilja protiv demonstranata koji su tražili da njegov otac podnese ostavku, ali su rivalske vlasti Libije dovele u pitanje tu odluku.

Potražuje ga i Međunarodni krivični sud zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti u vezi sa pobunom.

Predsednički izbori u Libiji trebalo bi da budu održani 24. decembra, posle višegodišnjih pokušaja pod vođstvom Ujedinjenih nacija da se uvede demokratija i okonča rat, a biće održani u atmosferi povremenih sukoba među naoružanim grupama, dubokog jaza između istoka i zapada zemlje i prisustva na hiljade stranih boraca i vojnika, navela je agencija.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kloparalo

03.12.2021 09:39

Bravo za mladog Gadafija. Treba očekivati njegovu izbornu pobjedu,jer Moamer Gadafi je bio,jeste,i ostao je veliko ime Libijske drzave,i naroda.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

03.12.2021 10:28

SLIČAN SCENARIO SE MOŽE IDUĆE GODINE OČEKIVATI I U RS-u !!!

ODGOVORITE
Name

Драшко

03.12.2021 12:39

Почиње суноврат глобалиста и сатаниста наравно скупа са њиховим подгузним мушицама и њиховим медијима.

ODGOVORITE
Name

Mora se priznati

03.12.2021 13:53

Lijep covjek, nadamo se i mudar.

ODGOVORITE
Name

Pravda

03.12.2021 14:24

Puna podrška,želim mu uspjeh

ODGOVORITE
Name

MENAGER

03.12.2021 14:26

Ustaljena praksa svjetskih mocnika On bi pokusao ujediniti i staviti pod kontrolu narod Libije a njega kontrolisati sa Medjunarodnim krivicnim sudom Nadam se da nisam u pravu ali cisto sumnjam

ODGOVORITE