Треба предложити техничке измјене изборног процеса

- Палмер и екипа нису постигли никакав напредак и дошли смо у ћорсокак јер је децембар крајњи рок за измјену изборног законодавства - упозорава Шаровић.

Република Српска 02.12.2021 | 15:54
Треба предложити техничке измјене изборног процеса

- Била би добра идеја да се у скором времену опозиционе странке из Парламентарне скупштине БиХ нађу и да покушамо да се договоримо око минимума за промјену техничког аспекта изборног процеса јер су владајуће СНСД-СДА-ХДЗ очигледно дошле у ћорсокак – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић. 

"Палмер и екипа нису постигли никакав напредак и дошли смо у ћорсокак јер је децембар крајњи рок за измјену изборног законодавства. Вријеме је за офанзиву да се прави договор за мини пакет којим би изборни процес био транспарентан и којим би се спријечила изборна корупција. Код странака у власти нема те спремности али ми из опозиције морамо на томе инсистирати“, појаснио је Шаровић.

Он је казао да не види разлог за нове састанке са Палемером јер је опозиција из Републике Српске разјаснила све ствари и нема отворених питања. 

„Палмеру су познати наши ставови да тражимо да Република Српска буде једна изборна јединица, избор члана Предсједништва непосредно из Републике Српска без префикса и наша жеља да ако није могуће договорити цио пакет измјена Изборног закона да се иде са минималним пакетом а то су техничке измјене изборног процеса“, закључио је Шаровић. 

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Шуњ

02.12.2021 15:20

У Босни и Херцеговини не постоји ни један једини политицар коме су Дрзава и њени градјани испред лицних интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2021 16:36

А све и да се појави циљ је задрзати овакав изборни закон да не би могао урадити ниста, знају они да би све три народа гласала за таквога макар био и ванземаљац, досло до гусе а тад нестаје национализам.

Name

аа

02.12.2021 16:42

прво и највазније постене изборе(скенирање,видео надзор),па да прво видимо колико нас уопсте гласа и како и за кога гласамо,да видимо каква нам је крвна слика,послије тога је лаксе све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локдаун

02.12.2021 18:08

И спријечити куповину папака тако што би се истима одмах одузео мандат и забранило учешће у сљедећа два изборна циклуса.

Name

Јова

02.12.2021 17:52

Иди пецај,у празно причаш као увјек….

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарајево

02.12.2021 18:05

Е да ти је некако побједит Саровицу али како ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.12.2021 18:07

На овоме треба инсистирати, видео надзор и остале технологије које се вани примјењују. Око других измјена очито не постоји сагласност, па нека онда иду само ове техничке. Ко буде против, тај краде, Човић и Додик већ припремају изговоре, а Бакир свакако почиње да губи

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

02.12.2021 18:48

У вецим срединама мозете некако и контролисати гласање али у селима Бурле броји гласове

ОДГОВОРИТЕ