Беливук и Миљковић данас "излазе" из затвора

Вође криминалне групе Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић, познатији као Маре Месар, као и припадник њиховог клана, Небојша Јанковић, биће саслушани данас, 1. децембра, у Тужилаштву за организовани криминал у Београду по замолници Црне Горе.

Србија 01.12.2021 | 08:53
Беливук и Миљковић данас "излазе" из затвора

Тим поводом, специјални тужилац Саша Чађеновић из Црне Горе, на основу чијих доказа ће они бити испитани, стигао је у Београд. У овом предмету поступаће и наш тужилац Саша Дрецун.

Беливук, Миљковић и Јанковић биће испитивани један по један, а саслушаваће их по сат времена у вези са убиством Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и киднаповањем Мила Радуловића Капетана.

Због доласка Саше Чађеновића у Србију, у подгоричком Вишем суду ове недеље одложен је одређен број суђења, саопштио је црногорски Дан.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе је, подсетимо, упутило надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају. Дакле, реч је о проширењу истраге против Беливука, Миљковића и Јанковића, а под лупом се налази и Живковић, који се иначе не помиње у оптужници која је подигнута против криминалне групе вођа навијача.

Јаке мере обезбеђења

На саслушање из Окружног затвора у Београду, у зграду Специјалног суда у Устаничкој улици, Беливук, Миљковић и Јанковић, биће пребачени под јаким мерама обезбеђења.

Возила у којима ће бити превезени пратиће колона од неколико марица, као и више полицијских аутомобила.

Такође, улице у том делу града биће блокиране за саобраћај док се они не спроведу у ТОК.

Злочини због којих сутра "излазе" из затвора

Беливук, Миљковић и Јанковић биће саслушани на основу доказа које је нашао специјални тужилац Саша Чађеновић из Црне Горе у вези са убиством Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и киднаповањем Мила Радуловића Капетана.

Дамир Хоџић и Адис Спахић нестали су 14. октобра прошле године. Веља Невоља и Маре Месар су са Јанковићем у кућу коју им је Радоје Живковић дао на коришћење "навукли" Хоџића и Спахића да дођу, а потом их брутално ликвидирали. Судбина трећег - Мила Радуловића Капетана, и даље није позната, али се претпоставља да су га одвели на другу локацију и мучили, а потом, како се верује, свирепо убили.

"Кућа страве" откривена је у спушком засеоку Стањевића рупа. Коришћена је по узору на "кланицу" у Ритопеку, а након злочина, како се претпоставља, буквално је демолирана како би се прикрили трагови бруталних злочина. Зидови су глетовани, кречени, мењане су плочице, стављана су нова врата, намештај, паркет, буквално све што је могло.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар