Вицепремијер Лиу Хе каже да би раст Кине у 2021. могао да премаши очекивани циљ

Годишњи економски раст Кине вероватно ц́е премашити очекивани циљ, рекао је кинески потпредседник Лиу Хе у уторак током обрац́ања на 9. самиту у Хамбургу путем видео-линка.

Свијет 01.12.2021 | 08:43
Вицепремијер Лиу Хе каже да би раст Кине у 2021. могао да премаши очекивани циљ

„Од почетка ове године, кинеска привреда је наставила да се опоравља, а запосленост, цене и међународна плац́ања одржавају се на нормалном нивоу и процењује се да ц́е њен раст премашити очекивани циљ“, рекао је он.

Лиу је рекао да ц́е Кина следец́е године одржати континуитет, стабилност и одрживост макро политике и уложити више напора да стимулише виталност микро ентитета, створи добра очекивања за тржиште и створи боље окружење за мала и средња предузец́а, велика предузец́а и предузец́а финансирана из иностранства.

„Имамо пуно поверење у кинеску економију следец́е године“, додао је „Кина убрзава своју нову стратегију развоја, парадигму двоструке циркулације“.

Лиу је истакао да Кина и Европа, као покретачке снаге опоравка светске економије, треба да наставе да јачају прагматичну економску и трговинску сарадњу у постепидемијској ери.

„Треба да заједнички промовишу зелену и нискоугљеничну трансформацију, продубљују трговинску и инвестициону сарадњу и одржавају безбедан и несметан ланац снабдевања“, рекао је Лиу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сад дигну плате

01.12.2021 10:47

Преусмјере привреду на унутрашњу потрошњу, и оде запад папааа... А добровољно сами себе деиндустријализовали

ОДГОВОРИТЕ