Vicepremijer Liu He kaže da bi rast Kine u 2021. mogao da premaši očekivani cilj

Godišnji ekonomski rast Kine verovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je kineski potpredsednik Liu He u utorak tokom obraćanja na 9. samitu u Hamburgu putem video-linka.

Svijet 01.12.2021 | 08:43
Vicepremijer Liu He kaže da bi rast Kine u 2021. mogao da premaši očekivani cilj

„Od početka ove godine, kineska privreda je nastavila da se oporavlja, a zaposlenost, cene i međunarodna plaćanja održavaju se na normalnom nivou i procenjuje se da će njen rast premašiti očekivani cilj“, rekao je on.

Liu je rekao da će Kina sledeće godine održati kontinuitet, stabilnost i održivost makro politike i uložiti više napora da stimuliše vitalnost mikro entiteta, stvori dobra očekivanja za tržište i stvori bolje okruženje za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i preduzeća finansirana iz inostranstva.

„Imamo puno poverenje u kinesku ekonomiju sledeće godine“, dodao je „Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije“.

Liu je istakao da Kina i Evropa, kao pokretačke snage oporavka svetske ekonomije, treba da nastave da jačaju pragmatičnu ekonomsku i trgovinsku saradnju u postepidemijskoj eri.

„Treba da zajednički promovišu zelenu i niskougljeničnu transformaciju, produbljuju trgovinsku i investicionu saradnju i održavaju bezbedan i nesmetan lanac snabdevanja“, rekao je Liu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sad dignu plate

01.12.2021 10:47

Preusmjere privredu na unutrašnju potrošnju, i ode zapad papaaa... A dobrovoljno sami sebe deindustrijalizovali

ODGOVORITE