ПДП пита: Да ли су још на снази бројни закључци НСРС

Шеф посланичког клуба ПДП-а пита да ли су још на снази бројни закључци које је у претходним годинама доносила НСРС, међу којима и је дјеловање СИПА-е на подручју Републике Српске.

Република Српска 30.11.2021 | 16:36
ПДП пита: Да ли су још на снази бројни закључци НСРС

- Данас, када је СИПА у Новом Граду ухапсила девет лица због сумње да су као припадници војне полиције Војске Републике Српске починили ратни злочин на подручју ове општине, јасно питам Владу Републике Српске да ли још увијек важи закључак Народне скупштине Републике Српске из децембра 2015. године, изгласан након сличног догађаја, да је дјеловање ове агенције незаконито и неуставно, те да институције Српске у случају кршења уставних надлежности Републике Српске од стране органа и институција БиХ одмах предузму све мјере и активности у оквиру уставних и законских права и одговорности Републике Српске, рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало. 

Бундало подсјећа да је Народна скупштина Републике Српске тада оцијенила  да је основни услов за даљу сарадњу органа и институција БиХ и Републике Српске провођење уставних надлежности и међусобна координација органа и иниституција надлежних за обезбјеђивање и провођење владавине права, уставности и законитости.

- Међутим, није примјећена никаква координација, а не видимо да се било ко од оних који су још недавно помпезно најављивали забрану дјеловања СИПА-а на подручју Републике Српске уопште огласио по овом питању. Сви органи треба да раде онако како им закон налаже, међутим, данас још једном видимо да владајућој структури закључци Народне скупштине служе само да имају вијест од неколико дана, а када треба да их проводе, тада настане тајац. То је случај са овим, али и са преко тридесет закључака са посебних сједница одржаних само у овом сазиву НСРС. Ружно је и опасно такво поигравање са нашом најстаријом институцијом и највишим законодавним тијелом Републике Српске, закључио је Бундало. 

Бундало пита да ли ће се и након већ дуго најављиване нове посебне сједнице, уколико се одржи, наставити пракса дерогирања одлука Народне скупштине, непоштовања закључака и хоће ли и то власти послужити само за скретање пажње са кључних питања која оптерећују Републику Српску и увод у предизборну кампању, саопштено је из ПДП-а.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

МЗ

30.11.2021 15:57

То ти исто као да је моја Месна заједница донијела неке одлуке, де не спрдај те се висе са тим васим одлукама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

30.11.2021 16:04

Бундало зар није прече да се питаш докле иду ова поскупљења докле ћемо овако скупо плаћати лекове и гориво колико у РС има угроженог становништва у каквом је стању борацка популација која је устолицила и тебе и такве ко ти .Дајте људи бавите се приоритетима аза деловање СИПЕ питај Додика ако ико од вас има храбрости стати пред њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЦЕЛА РАСПРОДАЈА

30.11.2021 16:41

А СТАРИ КАКВИ ЗАКЉУЦЦИ. ПОЦЕЛА ЈЕ РАСПТОДАЈА. ЕЛЕКТРО СЕ ПРОДА КРОЗ ОБВЕЗНИЦЕ А ПЕРО ЕНО НАСАО СВОЈ РИО ТИНТО ПА ПРОДА ОЗРЕН. МОЈ БРАТКО КАКО ТИ ТРПАЈУ ПАРЕ. А СВЕ ДА НАМ НАЦИЈУ ЗАСТИТЕ.

Name

НР

30.11.2021 16:26

Закључци не значе ништа. За њих нема санкције. Акта скупштине су закони, одлуке... А ни то се не поштује од секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

30.11.2021 16:28

То је важило само за вријеме када директор СИПА-е није био из СНСД-а. Сада то не важи нити је важило прије, за вријеме Новића, Зупца и Лујића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

30.11.2021 17:08

Како це вредјети одлуке НСРС када одамно нема НСРС само спрдацина и тросење народних пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

30.11.2021 17:12

Кад треба да се донесе одлука да се забрани рад СИПИ на простору РС онда напустате седницу, онда који то хоће да донесу раде против РС и руше Д ејтон а кад ови и даље хапсе онда пишете саопштења. Који сте политиканти али провидни ко наилон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

30.11.2021 21:43

Ајде не лупетај, него се запитај како то да док Додик напусти РС, тј оде у Србију вамо Сипа хапси оде у Русију вамо хапшења...

Name

јупа кјампа зјапи

30.11.2021 17:22

Нису на снази госн Бундало, закључци су на снази само на дан доношења, послије тога су обична политиканстка мишљења за дневно политичку употребу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стиx

30.11.2021 17:59

Битно је да нико не дира велику корупцију а све друго мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

30.11.2021 18:21

Наша милиција није на вријеме обавјештена да је СИПА била у акцији, иначе би они то спријечили ,обавјештајне службе су затајиле, у будућности ће то бити боље, само док се мало уходају.

ОДГОВОРИТЕ