Северна Кореја забранила кожне мантиле својим грађанима!

Северна Кореја је својим грађанима забранила да носе кожне мантиле како би спречила обичне грађане да копирају стил свог врховног вође, наводи Радио Слободна Азија.

Занимљивости 30.11.2021 | 15:37
Северна Кореја забранила кожне мантиле својим грађанима!

Према писању медија, постоји потпуна забрана да младићи носе кожне мантиле, а полиција је трагала по улицама како би одузела јакне од грађана и продаваца.

Позивајући се на неименовани извор из ове земље, новинска кућа је објавила да је сузбијање почело након што су људи почели опонашати стил Ким Јонг-Уна, преноси Инсидер.

“Током војне параде на 8. Партијском конгресу у јануару ове 2021.године, Високо достојанство и сви високи функционери су такође били у кожним мантилима”, рекао је извор, позивајући се на Кима као почасну особу.

Додао је да су кожни капути постали популарни и међу женама Северне Кореје након што их је носила Кимова сестра Ким Yо Јонг.

“Кожни капути су почели да се препознају као симбол моћи”, рекао је извор, додајући да је то навело продавце одеће да почну да увозе синтетичку кожу како би копирали Кимов изглед.

Младићи се буне говорећи да су капуте купили својим новцем и да нема разлога да их одузимају.

“Полиција одговара на притужбе, рекавши да је ношење одеће дизајниране да изгледа као одећа највишег достојанства “нечист тренд оспоравања ауторитета највишег достојанства“, додао је.

Потом је јавности саопштено да не носи кожне капуте, јер ће се власт одлучити ко их може носити.

Куповина праве коже у Северној Кореји је изузетно скупа, а капути од кравље коже коштају око 34 долара. Оне направљене од синтетичке коже су упола ниже и продају се за око 16 долара.

Ипак, ово је још увек астрономска сума за редовне плате Северне Кореје коју могу да исплате. Јужнокорејска публикација ЈоонгАнг Даили објавила је 2018. да је просечан Севернокорејац зарадио око 4 долара основног прихода.

Ово је допуњено бонусима, који доводе годишњу плату редовног радника Северне Кореје на 201 долар!

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

30.11.2021 15:52

Овако би и нас Милојко...да мозе !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

30.11.2021 16:53

Уци Баја

ОДГОВОРИТЕ