Severna Koreja zabranila kožne mantile svojim građanima!

Severna Koreja je svojim građanima zabranila da nose kožne mantile kako bi sprečila obične građane da kopiraju stil svog vrhovnog vođe, navodi Radio Slobodna Azija.

Zanimljivosti 30.11.2021 | 15:37
Severna Koreja zabranila kožne mantile svojim građanima!

Prema pisanju medija, postoji potpuna zabrana da mladići nose kožne mantile, a policija je tragala po ulicama kako bi oduzela jakne od građana i prodavaca.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz ove zemlje, novinska kuća je objavila da je suzbijanje počelo nakon što su ljudi počeli oponašati stil Kim Jong-Una, prenosi Insider.

“Tokom vojne parade na 8. Partijskom kongresu u januaru ove 2021.godine, Visoko dostojanstvo i svi visoki funkcioneri su takođe bili u kožnim mantilima”, rekao je izvor, pozivajući se na Kima kao počasnu osobu.

Dodao je da su kožni kaputi postali popularni i među ženama Severne Koreje nakon što ih je nosila Kimova sestra Kim Yo Jong.

“Kožni kaputi su počeli da se prepoznaju kao simbol moći”, rekao je izvor, dodajući da je to navelo prodavce odeće da počnu da uvoze sintetičku kožu kako bi kopirali Kimov izgled.

Mladići se bune govoreći da su kapute kupili svojim novcem i da nema razloga da ih oduzimaju.

“Policija odgovara na pritužbe, rekavši da je nošenje odeće dizajnirane da izgleda kao odeća najvišeg dostojanstva “nečist trend osporavanja autoriteta najvišeg dostojanstva“, dodao je.

Potom je javnosti saopšteno da ne nosi kožne kapute, jer će se vlast odlučiti ko ih može nositi.

Kupovina prave kože u Severnoj Koreji je izuzetno skupa, a kaputi od kravlje kože koštaju oko 34 dolara. One napravljene od sintetičke kože su upola niže i prodaju se za oko 16 dolara.

Ipak, ovo je još uvek astronomska suma za redovne plate Severne Koreje koju mogu da isplate. Južnokorejska publikacija JoongAng Daili objavila je 2018. da je prosečan Severnokorejac zaradio oko 4 dolara osnovnog prihoda.

Ovo je dopunjeno bonusima, koji dovode godišnju platu redovnog radnika Severne Koreje na 201 dolar!

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milojko

30.11.2021 15:52

Ovako bi i nas Milojko...da moze !?

ODGOVORITE
Name

hehehe

30.11.2021 16:53

Uci Baja

ODGOVORITE