Петнаестак села у Сокоцу без струје због снијега

Сњежно невријеме током ноћи је на Сокоцу оставило без струје петнаестак села због квара на два далековода, а екипе електродистрибутивне Радне јединице од раних јутарњих часова постепено отклањају настале кварове.

Република Српска 30.11.2021 | 12:03
Петнаестак села у Сокоцу без струје због снијега

Усоколачкој Радној јединици “Електродистрибуције” Пале рекли су Срни да је од ноћас у прекиду 10-киловолтни далековод Каљина, гдје од 6.00 часова екипе натоје да отклоне кварове проузроковане снијегом који се задржао на електроводовима.

У току је и отклањање квара на дијелу далековода Ново Село, са кога се снабдијевају потрошачи у селу Бабине.

У општинској служби за одржавање локалних путева рекли су Срни да су у градском насељу Соколац приоритетне саобраћајнице очишћење. У току је чишћење пута према Каљини и селу Баре, гдје је пало око 30 центиметара снијега.

На осталим локалним путевима саобраћај се одвија без потешкоћа, кажу у овој служби.

Из соколачке Топлане су саопштили да јутрос централно гријање не функционише у згради Скупштине општине и Шумског газдинства “Романија” и да ће тај проблем бити ријешен током дана.

До прекида у испоруци топлотне енергије дошло је након отклањања јучерашњег квара и потребе за одзрачивањем система, па ће систем убрзо бити враћен у функцију, поручују из “Топлане”.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зизи

30.11.2021 11:54

Ко це платити надокнаду сто домацинства немају струју?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОКРАДЕНА АУТА

30.11.2021 16:21

НЕК СЕ ГРИЈУ У ПОКРАДЕНИМ АУТИМА. ИЛ НЕК СМРКНУ. НЕЦЕ НИСТА ОСЈЕЦАТИ. ХА, ХА.....

Name

Отахарин

30.11.2021 14:56

Сваке зиме, исти проблем!

ОДГОВОРИТЕ