Petnaestak sela u Sokocu bez struje zbog snijega

Snježno nevrijeme tokom noći je na Sokocu ostavilo bez struje petnaestak sela zbog kvara na dva dalekovoda, a ekipe elektrodistributivne Radne jedinice od ranih jutarnjih časova postepeno otklanjaju nastale kvarove.

Republika Srpska 30.11.2021 | 12:03
Petnaestak sela u Sokocu bez struje zbog snijega

Usokolačkoj Radnoj jedinici “Elektrodistribucije” Pale rekli su Srni da je od noćas u prekidu 10-kilovoltni dalekovod Kaljina, gdje od 6.00 časova ekipe natoje da otklone kvarove prouzrokovane snijegom koji se zadržao na elektrovodovima.

U toku je i otklanjanje kvara na dijelu dalekovoda Novo Selo, sa koga se snabdijevaju potrošači u selu Babine.

U opštinskoj službi za održavanje lokalnih puteva rekli su Srni da su u gradskom naselju Sokolac prioritetne saobraćajnice očišćenje. U toku je čišćenje puta prema Kaljini i selu Bare, gdje je palo oko 30 centimetara snijega.

Na ostalim lokalnim putevima saobraćaj se odvija bez poteškoća, kažu u ovoj službi.

Iz sokolačke Toplane su saopštili da jutros centralno grijanje ne funkcioniše u zgradi Skupštine opštine i Šumskog gazdinstva “Romanija” i da će taj problem biti riješen tokom dana.

Do prekida u isporuci toplotne energije došlo je nakon otklanjanja jučerašnjeg kvara i potrebe za odzračivanjem sistema, pa će sistem ubrzo biti vraćen u funkciju, poručuju iz “Toplane”.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zizi

30.11.2021 12:54

Ko ce platiti nadoknadu sto domacinstva nemaju struju?

ODGOVORITE
Name

POKRADENA AUTA

30.11.2021 17:21

NEK SE GRIJU U POKRADENIM AUTIMA. IL NEK SMRKNU. NECE NISTA OSJECATI. HA, HA.....

Name

Otaharin

30.11.2021 15:56

Svake zime, isti problem!

ODGOVORITE