Хиљаде људи у Шапцу – Грађани изашли на улице

- У центру Шапца окупило се много народа како би тражили правду за свог суграђанина Душка Прокића, багеристу који је претучен у суботу.

Србија 29.11.2021 | 18:37
Хиљаде људи у Шапцу – Грађани изашли на улице

Лекари на ВМА чине све да му санирају повреде, али страхују страхују да ли ће моћи да му санирају вид на десном оку.

За напад на Прокића осумњичен је Шапчанин Драган Миловановић Црни, који је приведен због тог догађаја, али му није одређен притвор.

Поред правде за Душана говорници на протесту испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу затражили су да одговарају и сви виновници суботњег догађаја који су спречавали слободу кретања - мирни одлазак људи на 13. рођендан СНС-а.

Градоначелник Шапца Александар Пацић, народни посланик Бобан Бирманчевић и шабачки одборник Александар Прерановић поручили су да је Шабац слободан град и да сви путеви и улице у Шапцу морају бити слободни.

Позвали су надлежне државне органе да хитно реагују истичући да ће се овакви скупови одржавати све док правда не стигне за људе попут Душана Прокића, а рука правде против његовог батинаша Драгана Миловановића Црног и његових сабораца и оних који иза свега стоје, што су, по њиховм речима Душан Петровић, Небојша Зеленовић, Драган Ђилас...

Речено је да је Србија на најбољем могућем путу којим је води Александар Вучић и да нико и ничим не може спречити њен и прогрес њених грађана. Наглашено је да су за само два или три сата окупили 6 хиљада људи, а да су се спремали као они који су организовали немире у суботу било би их бар сто хиљада.

Окупљенима на протесту се обратио и Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке.

(Тањуг Фото:Тањуг/Мирјана Цвориц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

29.11.2021 18:04

Надам се да ће похапсити оног стручњака са чекићем и остале летваше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

30.11.2021 04:49

Наравно да неће, јер су ти њихови, ако ниси схватио. Капуљаче, летве, црне Шкоде, чекићари и остали су послати на ове што су блокирали пут. Имаш снимака колико хоћеш.

Name

Илија

29.11.2021 19:23

Под хитно да прави систем профункционише у Србији и да се силеџије и батинаши приведу правди и буду добро кажњени за совје поступке.

ОДГОВОРИТЕ