Хитна сједница Дома народа БиХ због блокада

За данас је заказана сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 29.11.2021 | 09:02
Хитна сједница Дома народа БиХ због блокада

На дневном реду је захтјев пет делегата овог дома за сазивање хитне сједнице, објављено је на интернет страници Парламентарне скупштине БиХ.

Делегати Денис Бећировић, Златко Милетић, Амир Фазлић, Муниб Јусуфовић и Асим Сарајлић траже да буде разматрана информација Колегијума Дома народа о разлозима, како су они навели, "блокаде рада највишег законодавног органа у БиХ", са посебним освртом на правно образложење.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је раније Срни да нема услова за одржавање сједница парламента БиХ, нити довољно разговора међу актерима да би се ријешила спорна питања.

Радмановић је рекао да почетак нормалног рада институција на нивоу БиХ зависи од тога којом ће брзином ићи договор о кључним питањима.

Он је истакао да су ови застоји настали због закона који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко и да се о томе мора озбиљно разговарати.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

незнам

29.11.2021 08:18

Сто радити плата иде а народ глуп па јос подрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

29.11.2021 09:39

Само распустити дом народа и стопирати не зарадјене плате.

Name

Ре

29.11.2021 10:02

Подјелити плате народу који једва преживљава. Што се закона тиче зашто би био споран он штити све грађане БИХ само што је спорно што се наши политичари нису могли договорити или пак нису хтјели па их је мало убрзо високи представником да би управо ову ситуацију створили каква нам је.

Name

Лондонски Гаурдиан

29.11.2021 09:51

Коначно се Додик појавио и пред западном штампом.Дао је интервју за лондонски Гуардиан гдје је себе представио као јунака који неће устукнути пред притисцима Велике Британије,Француске,Њемачке.Сви знамо да је подвио реп пред америчком дипломатијом прије него је Ескобар и стигао у Босну.Питали су га и за санкције од стране ЕУ.Ко и мало прати дешавања зна да санкција од стране ЕУ неће бити против Додика.Чак је и Француска против увођења санкција Додику.Као Додик се у изјави залаже да БиХ треба да уђе у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ