Hitna sjednica Doma naroda BiH zbog blokada

Za danas je zakazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 29.11.2021 | 09:02
Hitna sjednica Doma naroda BiH zbog blokada

Na dnevnom redu je zahtjev pet delegata ovog doma za sazivanje hitne sjednice, objavljeno je na internet stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Delegati Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić traže da bude razmatrana informacija Kolegijuma Doma naroda o razlozima, kako su oni naveli, "blokade rada najvišeg zakonodavnog organa u BiH", sa posebnim osvrtom na pravno obrazloženje.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je ranije Srni da nema uslova za održavanje sjednica parlamenta BiH, niti dovoljno razgovora među akterima da bi se riješila sporna pitanja.

Radmanović je rekao da početak normalnog rada institucija na nivou BiH zavisi od toga kojom će brzinom ići dogovor o ključnim pitanjima.

On je istakao da su ovi zastoji nastali zbog zakona koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i da se o tome mora ozbiljno razgovarati.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

neznam

29.11.2021 08:18

Sto raditi plata ide a narod glup pa jos podrzava.

ODGOVORITE
Name

Borac

29.11.2021 09:39

Samo raspustiti dom naroda i stopirati ne zaradjene plate.

Name

Re

29.11.2021 10:02

Podjeliti plate narodu koji jedva preživljava. Što se zakona tiče zašto bi bio sporan on štiti sve građane BIH samo što je sporno što se naši političari nisu mogli dogovoriti ili pak nisu htjeli pa ih je malo ubrzo visoki predstavnikom da bi upravo ovu situaciju stvorili kakva nam je.

Name

Londonski Gaurdian

29.11.2021 09:51

Konačno se Dodik pojavio i pred zapadnom štampom.Dao je intervju za londonski Guardian gdje je sebe predstavio kao junaka koji neće ustuknuti pred pritiscima Velike Britanije,Francuske,Njemačke.Svi znamo da je podvio rep pred američkom diplomatijom prije nego je Eskobar i stigao u Bosnu.Pitali su ga i za sankcije od strane EU.Ko i malo prati dešavanja zna da sankcija od strane EU neće biti protiv Dodika.Čak je i Francuska protiv uvođenja sankcija Dodiku.Kao Dodik se u izjavi zalaže da BiH treba da uđe u EU.

ODGOVORITE