Кошаркаши Србије данас у гостима против Белгије

Мушка косаркашка репрезентација Србије данас од 15.30 сати игра у Монсу против Белгије, у квалификацијама за Светско првенство 2023. године.

Србија 28.11.2021 | 10:59
Кошаркаши Србије данас у гостима против Белгије

Србија је у Белгију отпутовала после победе против Летоније (101:100), а селектор Светислав Пешић изјавио је да нашу селекцију очекује врло неизвесна утакмица.

"Белгија је екипа која игра дуго заједно, врло дисциплиновано и добро организовано. Имају већи број играча са великим искуством, који играју у Израелу, Грчкој, Шпанији и који знају да играју", рекао је Пешић уочи друге утакмице у квалификацијама за Светско првенство.

"Победа у првом колу је била добра за наш тим који нема то искуство као Белгија, али мислим да имамо већи потенцијал. Наравно, тај потенцијал и таленат треба показати", казао је Пешић.

Србија ће у Белгији наступити без Алена Смаилагића јер је повређен, али ће бити јача за Филипа Петрушева, кошаркаша Ефеса.

Центар Душан Ристић истакао је да је Белгија добра и дисциплинована екипа.

"Показали су да играју веома добру и организовану кошарку на утакмици против Словачке. Ми ћемо бити максимално спремни за тај дуел, очекујемо да ћемо показати напредак у односу на утакмицу против Летоније и наравно победу”, истакао је Ристић.

(Тањуг/ фото: Старспорт)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СОвеСтранеДрине

28.11.2021 10:13

Сретно сусједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДругуЗемљуНемамо

28.11.2021 19:53

Изгубисе сусједи !

ОДГОВОРИТЕ