После 3 деценије помириле се Зорица Брунцлик и Ханка Палдум!

Певачице Зорица Брунцлик и Ханка Палдум закопале су "ратне секире" након више од три деценије, на једном снимању где су среле пре неколико дана

Забава 27.11.2021 | 20:11
После 3 деценије помириле се Зорица Брунцлик  и Ханка Палдум!

Раздор између две велике звезде некадашње Југославије датира још од 1990. године, када је Брунцликова препевала песму босанскохерцеговачке певачице.

Ханка се с нумером "Авлије, авлије" прва представила на фестивалу Вогошћа 1987, али је она постала мегахит, који се и данас слуша захваљујући томе што ју је Зорица уврстила на свој албум 1990. "Рођени једно за друго". Музику и текст за "Авлије, авлије" написао је Есад Мулаомеровић, а две верзије се разликују у аранжманима, који је за Зоричину урадио њен муж Кемиш, док је аранжман за прву, Ханкину верзију радио Драган Стојковић Босанац.

- Ханкина верзија није се чула даље од извођења на фестивалу и ту јој је био крај. Она ју је малтене отпевала тад и више никад. Проблем између њих је настао јер Зорица никад није поменула да је Ханка прва певала "Авлије, авлије" и то је ову много изнервирало и није желела више да чује за Зорицу, с којом је пре тога била велика пријатељица. Однос са Зорицом је захладио и од тада њих две не разговарају и избегавају да заједно гостују у емисијама. То траје 31 годину - каже за Српски телеграф и Република.рс извор који је добро упућен у однос две врсне народне певачице.

Hanka Paldum
фото: Драган Кадић

Након три деценије од почетка свађе и раздора због песме "Авлије" две певачице, нашле су се за истим столом на снимању новогодишњег програма. Њих две, до јуче завађене и љуте једна на другу, овог пута нису скидале осмех с лица, а чак су и запевале заједно. Видело се да су обе срећне јер међу њима више нема зле крви.

- Који смо ми то неспоразум имале?! Песма није наше власништво. Композитори крчме песме јер нису имали од чега да живе, па су продавали песме будзашто. Ја сам добила Ханкину песму, а пре тога је нисам чула. Она и ја се нисмо сретале ни виђале годинама јер нас је пут водио на различите стране - рекла је Зорица.

Zorica Brunclik
фото: Курир

Иначе, Мирољуб Аранђеловић Кемиш је својевремено коментарисао то што је Палдумова љута на његову жену.

- Ханка је ту песму отпевала само на фестивалу, али за њу није имала довољно слуха, па је хит постала тек када ју је отпевала Зорица. Аутор нумере ми је лично дао дозволу за песму. Е сад, друга је ствар да ли је неко љубоморан што је код неког другог извођача песма боље прошла - рекао је својевремено хармоникаш у име своје супруге Зорице, док се Ханка раније ограђивала од целог случаја, подбадајући колегиницу:

- Ја сам почаствована што се неком од интерпретатора свиђају моје песме и када их они презентују публици.

Hanka Paldum
фото: Дадо Дјилас

(Курир.рс/Српски телеграф/Република.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар