Posle 3 decenije pomirile se Zorica Brunclik i Hanka Paldum!

Pevačice Zorica Brunclik i Hanka Paldum zakopale su "ratne sekire" nakon više od tri decenije, na jednom snimanju gde su srele pre nekoliko dana

Zabava 27.11.2021 | 20:11
Posle 3 decenije pomirile se Zorica Brunclik  i Hanka Paldum!

Razdor između dve velike zvezde nekadašnje Jugoslavije datira još od 1990. godine, kada je Brunclikova prepevala pesmu bosanskohercegovačke pevačice.

Hanka se s numerom "Avlije, avlije" prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album 1990. "Rođeni jedno za drugo". Muziku i tekst za "Avlije, avlije" napisao je Esad Mulaomerović, a dve verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoričinu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.

- Hankina verzija nije se čula dalje od izvođenja na festivalu i tu joj je bio kraj. Ona ju je maltene otpevala tad i više nikad. Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pevala "Avlije, avlije" i to je ovu mnogo iznerviralo i nije želela više da čuje za Zoricu, s kojom je pre toga bila velika prijateljica. Odnos sa Zoricom je zahladio i od tada njih dve ne razgovaraju i izbegavaju da zajedno gostuju u emisijama. To traje 31 godinu - kaže za Srpski telegraf i Republika.rs izvor koji je dobro upućen u odnos dve vrsne narodne pevačice.

Hanka Paldum
foto: Dragan Kadić

Nakon tri decenije od početka svađe i razdora zbog pesme "Avlije" dve pevačice, našle su se za istim stolom na snimanju novogodišnjeg programa. Njih dve, do juče zavađene i ljute jedna na drugu, ovog puta nisu skidale osmeh s lica, a čak su i zapevale zajedno. Videlo se da su obe srećne jer među njima više nema zle krvi.

- Koji smo mi to nesporazum imale?! Pesma nije naše vlasništvo. Kompozitori krčme pesme jer nisu imali od čega da žive, pa su prodavali pesme budzašto. Ja sam dobila Hankinu pesmu, a pre toga je nisam čula. Ona i ja se nismo sretale ni viđale godinama jer nas je put vodio na različite strane - rekla je Zorica.

Zorica Brunclik
foto: Kurir

Inače, Miroljub Aranđelović Kemiš je svojevremeno komentarisao to što je Paldumova ljuta na njegovu ženu.

- Hanka je tu pesmu otpevala samo na festivalu, ali za nju nije imala dovoljno sluha, pa je hit postala tek kada ju je otpevala Zorica. Autor numere mi je lično dao dozvolu za pesmu. E sad, druga je stvar da li je neko ljubomoran što je kod nekog drugog izvođača pesma bolje prošla - rekao je svojevremeno harmonikaš u ime svoje supruge Zorice, dok se Hanka ranije ograđivala od celog slučaja, podbadajući koleginicu:

- Ja sam počastvovana što se nekom od interpretatora sviđaju moje pesme i kada ih oni prezentuju publici.

Hanka Paldum
foto: Dado Djilas

(Kurir.rs/Srpski telegraf/Republika.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar