Ко је за а ко против посебне сједнице о правима бораца

Крунић каже да су они који нису потписали сагласност за одржавање посебне сједнице о правима бораца, скоро сто одсто посланици владајућих странака: 

Република Српска 27.11.2021 | 12:33
Ко је за а ко против посебне сједнице о правима бораца

- Након дуже времена опозиција је успјела да прикупи неопходних 28 потписа за одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој би се ријешили кључни проблем борачких категорија, али они који данас одлучују о нашим животима - да будем конкретнији Додик ,СНСД и њихови партнери, одлучили су да поменуту сједницу пролонгирају. Докле, то само они знају, рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Љубиша Крунић. 

Крунић каже да су они који нису потписали сагласност за одржавање посебне сједнице о правима бораца, скоро сто одсто посланици владајућих странака: 

- Значи, они који имају мјесечна посланичка примања око 2.400 марака. Поред тога, углавном су негдје руководиоци са додатним примањима, возикају се државним возилима, уз још много коруптивних могућности. Новац им је страст. И, наравно, брига њих за борце, који су им омогућили све те бенефите. Борци су их бирали, јер су им вјеровали, истиче Крунић. 

Он каже да списак са потписима посланика јесу и који нису сагласни са одржавањем посебне сједнице, треба да послужи онима који не знају и младим нараштајима да виде ко је дао потпис за борце, а ко није.

- И ови спискови јасно показују ко је вјера, а ко невјера. Више није питање хоће ли демобилисани борци са примањима од 200 или 300 КМ ово и даље трпити, него могу ли биолошки издржати. Не треба сутра да се чуде ако дође до радикализације борачких протеста. Ја сам потпуно спреман да подржим своје саборце у борби за њихова права, каже Крунић. 

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

борац

27.11.2021 11:53

Како и од кога оцекивати бољитак за борце од дезертера мафијаса дрзавни силера итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно Марко...

27.11.2021 14:36

Какви борци?Сад сте се сјетили нешто тражити нешто након тридесет година.Прошо је воз

Name

ре

27.11.2021 16:09

Бурлини су против , јер је ту било украсти добри милијарди од када бурле дрма против бораца у РС што је требало све дати борцима РС,

Name

Заре

27.11.2021 11:57

Борци су сами криви за овако стање. Вјерују једном хохштаплеру, ратном профитеру, криминалцу и издајнику Српског народа. Ништа боље нисте ни заслужили, КРЕПАЈТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезертер из трапа Илија

27.11.2021 12:41

Па шта сте очекивали да вам ово потпишу дезертери попут Илије Таминџије који се прва 2 мјесеца рата крио у трапу са кромпиром док није побјегао у Подгорицу.Класична освета дезертера , кукавица и јадова борцима.Дрмају их комплекси јер само постојање бораца подсјећа их какве су кукавице ,издајници и што нису били мушкарци кад је требало.СНСД је легло дезертера и ратних профитера , они који ништа нису дали за РС сад глуме патриоте. ГДЈЕ СИ БИО ТИ , КАД ЈЕ БИЛО НАЈТЕЖЕ ?

Name

Рви

27.11.2021 12:06

Без обзира на њихово непотписивање сједницу хитно одрзати и поправити статус или изаци на улицу у протесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Рви

27.11.2021 13:22

Прво треба прпчешљати статусе бораца, РВИ то је зло највеће. Укинути привилегије и избацити иих из Фонда ПИО. Лажљивцима, фалсификаторима треба хапс, узели су све нас праведних бораца. Средства њима одузети и дати правим борцима. А ревизија свега, каква и ревизија, то је могло, када је било воље, данас су то борци на издисају и биолошком нестанку.

Name

Херцеговац

27.11.2021 14:03

Потпуно тачно. А на нашу срамоту и одликован за Митровдан-борачку славу!

Name

Ненад

27.11.2021 12:07

Дали сте спремни да се одрекнете дневнице за ту посебну сједницу. Па свака васа сједница коста обицне градјане и борце двије и висе дневница које народ прима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

27.11.2021 12:10

Значи ни Чавић борчина није потписао а да он је био потрчко у команди ћато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.11.2021 13:16

Борци су себи пуно допустили дозволивши људима који годинама урушавају борачку популацију да они о њима одлучују

Name

Рајко ВАСИЋ

27.11.2021 13:08

Да се потписивало на кутијама РОНХИЛА сви би из позиције потписали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

27.11.2021 13:15

Против одржавања посебне сједнице су они који нису ни стварали републику , дапаче , они су највећи противници и републике и бораца и народа у цјелини . Ти што неће да потпишу , они , или њихови преци , су отели републику од стварних власника , а власници су управо борци , те на основу тога се екстремно обогатили , односно све отели од бораца , пензионера и других грађана , те због тога борци и треба да иду до краја , јер ово је више немогуће гледати , како се ови властодршци екстремно богате , сасвим незаслужено , а ствараоци републике немају ништа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

27.11.2021 13:34

Све си у праву текст на мјесту сто посто сам сам борац прве категорије и под хитно треба ова сједница и све критике за ове сто ово нису потписали.На крају треба реци да сеф странацки овога Круница Младен Иванић када је био председник владе ниста није урадио по питању бораца.Борацки је био нула марака и никаква права борци нису имали бас као ни данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.11.2021 14:50

Каква дрзава,таква и права у њој. Сто не препису из Хрватске,газда иде тамо да се друзи. Тамо су и удовице обезбједјене док су зиве ,борци имају огромне пензије а 100 инвалиди су могли бирати у којем мјесту зеле да им се направи куца и зене им примају плту као његоватељице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брига о борцима

27.11.2021 15:31

Положај бораца се рјешава већ 26 година и није квалитетно ријешен. Опозиција се сјетила бораца сад кад су актуална важнија питања о којима не смију одлучивати ни разговарати. Подвили су репове и траже изговор за кукавичлук. Данас за њих Инцков закон није важан. Сутра неће бити важан неки Шмитов закон. Прекосутра ће доћи на ред закон кад ни ми више нећемо бити важни. Нестаћемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

27.11.2021 17:36

Сад се види, сад се зна ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

28.11.2021 02:10

Како нико не спомиње нас борце прве категорије који имамо 40 година стажа са учешћем у рату а не можемо у пензију сад смо на бироу због фамозних закона који је усвојио Петар Ђокић највеће зло за борце док је бијо министар рада и бирачке заштите не родијо се такав.

Name

ДТИ Мисо

28.11.2021 09:33

Битно је да полиција може ићи са 50 година у пензију, а борци не могу, што су нам као дали нешто, а у ствари никакве користи од тога.

Name

БЕЗБЕДЊАК

21.09.2022 11:51

Као еxперт за питања бораца позната су ми дешавања око захтјева бораца и свему што нар.посл.Крунић износи.Тачно је да код владајућих партија постоји отпор да дође до измјене закона о правима бораца што борци требају знати и прилика је на изборима да казне те политичке партије.Предлагачи тј.покретачи кампање која траје дуже врем.нису Ветерани ни народни посланици опозиције.Све је то била велика превара опозиционих партија на челу са Давором Шешићем који је скупио потписе опозиције кријући се иза удружења Ветерана који су много пута до сад издали.У кампањи су сви отворили карте па се јасно види да Крунићева партија обећава повећање буџета за борце од 20% што значи да они који нису имали ништа и даље ће добити ништа.То се односи и на СДС као партију која ће предложити мандатара тј.Радовића од ког је кренуо приједлог што су усвојиле партије опозиције осим Вукана који са својим сарадницима има потпуно различите програмске циљеве везане за борачка популацију.Вукан се залаже за системско рјешење тј.измјену закона о правима бораца који ће јасно дефинисати права и статус бораца што значи раздвајање бораца од донатора,рат.профитера,дезертера те многих који су носили униформу у току рата јер су били привилеговани као чланови партије.Важна ставка је обрачун мј.бор.додатка по коефицијенту што значи да сваке год.мора доћи до усклађивања због инфлације.Закључак је да борци имају интерес подржати само листу ЗА ПРАВДУ И РЕД што би дало снагу Вукану да преузме министарство бораца те би се стекли услови да проведе поменуте циљеве.Браћо саборци недајте се преварити!

ОДГОВОРИТЕ