Ko je za a ko protiv posebne sjednice o pravima boraca

Кrunić kaže da su oni koji nisu potpisali saglasnost za održavanje posebne sjednice o pravima boraca, skoro sto odsto poslanici vladajućih stranaka: 

Republika Srpska 27.11.2021 | 12:33
Ko je za a ko protiv posebne sjednice o pravima boraca

- Nakon duže vremena opozicija je uspjela da prikupi neophodnih 28 potpisa za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se riješili ključni problem boračkih kategorija, ali oni koji danas odlučuju o našim životima - da budem konkretniji Dodik ,SNSD i njihovi partneri, odlučili su da pomenutu sjednicu prolongiraju. Dokle, to samo oni znaju, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Кrunić. 

Кrunić kaže da su oni koji nisu potpisali saglasnost za održavanje posebne sjednice o pravima boraca, skoro sto odsto poslanici vladajućih stranaka: 

- Znači, oni koji imaju mjesečna poslanička primanja oko 2.400 maraka. Pored toga, uglavnom su negdje rukovodioci sa dodatnim primanjima, vozikaju se državnim vozilima, uz još mnogo koruptivnih mogućnosti. Novac im je strast. I, naravno, briga njih za borce, koji su im omogućili sve te benefite. Borci su ih birali, jer su im vjerovali, ističe Кrunić. 

On kaže da spisak sa potpisima poslanika jesu i koji nisu saglasni sa održavanjem posebne sjednice, treba da posluži onima koji ne znaju i mladim naraštajima da vide ko je dao potpis za borce, a ko nije.

- I ovi spiskovi jasno pokazuju ko je vjera, a ko nevjera. Više nije pitanje hoće li demobilisani borci sa primanjima od 200 ili 300 КM ovo i dalje trpiti, nego mogu li biološki izdržati. Ne treba sutra da se čude ako dođe do radikalizacije boračkih protesta. Ja sam potpuno spreman da podržim svoje saborce u borbi za njihova prava, kaže Кrunić. 

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

borac

27.11.2021 11:53

Kako i od koga ocekivati boljitak za borce od dezertera mafijasa drzavni silera itd.

ODGOVORITE
Name

Kasno Marko...

27.11.2021 14:36

Kakvi borci?Sad ste se sjetili nešto tražiti nešto nakon trideset godina.Prošo je voz

Name

re

27.11.2021 16:09

Burlini su protiv , jer je tu bilo ukrasti dobri milijardi od kada burle drma protiv boraca u RS što je trebalo sve dati borcima RS,

Name

Zare

27.11.2021 11:57

Borci su sami krivi za ovako stanje. Vjeruju jednom hohštapleru, ratnom profiteru, kriminalcu i izdajniku Srpskog naroda. Ništa bolje niste ni zaslužili, KREPAJTE.

ODGOVORITE
Name

Dezerter iz trapa Ilija

27.11.2021 12:41

Pa šta ste očekivali da vam ovo potpišu dezerteri poput Ilije Tamindžije koji se prva 2 mjeseca rata krio u trapu sa krompirom dok nije pobjegao u Podgoricu.Klasična osveta dezertera , kukavica i jadova borcima.Drmaju ih kompleksi jer samo postojanje boraca podsjeća ih kakve su kukavice ,izdajnici i što nisu bili muškarci kad je trebalo.SNSD je leglo dezertera i ratnih profitera , oni koji ništa nisu dali za RS sad glume patriote. GDJE SI BIO TI , KAD JE BILO NAJTEŽE ?

Name

Rvi

27.11.2021 12:06

Bez obzira na njihovo nepotpisivanje sjednicu hitno odrzati i popraviti status ili izaci na ulicu u proteste

ODGOVORITE
Name

RE Rvi

27.11.2021 13:22

Prvo treba prpčešljati statuse boraca, RVI to je zlo najveće. Ukinuti privilegije i izbaciti iih iz Fonda PIO. Lažljivcima, falsifikatorima treba haps, uzeli su sve nas pravednih boraca. Sredstva njima oduzeti i dati pravim borcima. A revizija svega, kakva i revizija, to je moglo, kada je bilo volje, danas su to borci na izdisaju i biološkom nestanku.

Name

Херцеговац

27.11.2021 14:03

Потпуно тачно. А на нашу срамоту и одликован за Митровдан-борачку славу!

Name

Nenad

27.11.2021 12:07

Dali ste spremni da se odreknete dnevnice za tu posebnu sjednicu. Pa svaka vasa sjednica kosta obicne gradjane i borce dvije i vise dnevnica koje narod prima.

ODGOVORITE
Name

Србо

27.11.2021 12:10

Значи ни Чавић борчина није потписао а да он је био потрчко у команди ћато.

ODGOVORITE
Name

Tatar

27.11.2021 13:16

Borci su sebi puno dopustili dozvolivši ljudima koji godinama urušavaju boračku populaciju da oni o njima odlučuju

Name

Rajko VASIĆ

27.11.2021 13:08

Da se potpisivalo na kutijama RONHILA svi bi iz pozicije potpisali.

ODGOVORITE
Name

Zna se

27.11.2021 13:15

Protiv održavanja posebne sjednice su oni koji nisu ni stvarali republiku , dapače , oni su najveći protivnici i republike i boraca i naroda u cjelini . Ti što neće da potpišu , oni , ili njihovi preci , su oteli republiku od stvarnih vlasnika , a vlasnici su upravo borci , te na osnovu toga se ekstremno obogatili , odnosno sve oteli od boraca , penzionera i drugih građana , te zbog toga borci i treba da idu do kraja , jer ovo je više nemoguće gledati , kako se ovi vlastodršci ekstremno bogate , sasvim nezasluženo , a stvaraoci republike nemaju ništa .

ODGOVORITE
Name

Dejan

27.11.2021 13:34

Sve si u pravu tekst na mjestu sto posto sam sam borac prve kategorije i pod hitno treba ova sjednica i sve kritike za ove sto ovo nisu potpisali.Na kraju treba reci da sef stranacki ovoga Krunica Mladen Ivanić kada je bio predsednik vlade nista nije uradio po pitanju boraca.Boracki je bio nula maraka i nikakva prava borci nisu imali bas kao ni danas.

ODGOVORITE
Name

Istina

27.11.2021 14:50

Kakva drzava,takva i prava u njoj. Sto ne prepisu iz Hrvatske,gazda ide tamo da se druzi. Tamo su i udovice obezbjedjene dok su zive ,borci imaju ogromne penzije a 100 invalidi su mogli birati u kojem mjestu zele da im se napravi kuca i zene im primaju pltu kao njegovateljice.

ODGOVORITE
Name

Briga o borcima

27.11.2021 15:31

Položaj boraca se rješava već 26 godina i nije kvalitetno riješen. Opozicija se sjetila boraca sad kad su aktualna važnija pitanja o kojima ne smiju odlučivati ni razgovarati. Podvili su repove i traže izgovor za kukavičluk. Danas za njih Inckov zakon nije važan. Sutra neće biti važan neki Šmitov zakon. Prekosutra će doći na red zakon kad ni mi više nećemo biti važni. Nestaćemo.

ODGOVORITE
Name

Sale

27.11.2021 17:36

Sad se vidi, sad se zna ...

ODGOVORITE
Name

Miso

28.11.2021 02:10

Kako niko ne spominje nas borce prve kategorije koji imamo 40 godina staža sa učešćem u ratu a ne možemo u penziju sad smo na birou zbog famoznih zakona koji je usvojio Petar Đokić najveće zlo za borce dok je bijo ministar rada i biračke zaštite ne rodijo se takav.

Name

DTI Miso

28.11.2021 09:33

Bitno je da policija može ići sa 50 godina u penziju, a borci ne mogu, što su nam kao dali nešto, a u stvari nikakve koristi od toga.

Name

BEZBEDNJAK

21.09.2022 11:51

Kao expert za pitanja boraca poznata su mi dešavanja oko zahtjeva boraca i svemu što nar.posl.Krunić iznosi.Tačno je da kod vladajućih partija postoji otpor da dođe do izmjene zakona o pravima boraca što borci trebaju znati i prilika je na izborima da kazne te političke partije.Predlagači tj.pokretači kampanje koja traje duže vrem.nisu Veterani ni narodni poslanici opozicije.Sve je to bila velika prevara opozicionih partija na čelu sa Davorom Šešićem koji je skupio potpise opozicije krijući se iza udruženja Veterana koji su mnogo puta do sad izdali.U kampanji su svi otvorili karte pa se jasno vidi da Krunićeva partija obećava povećanje budžeta za borce od 20% što znači da oni koji nisu imali ništa i dalje će dobiti ništa.To se odnosi i na SDS kao partiju koja će predložiti mandatara tj.Radovića od kog je krenuo prijedlog što su usvojile partije opozicije osim Vukana koji sa svojim saradnicima ima potpuno različite programske ciljeve vezane za boračka populaciju.Vukan se zalaže za sistemsko rješenje tj.izmjenu zakona o pravima boraca koji će jasno definisati prava i status boraca što znači razdvajanje boraca od donatora,rat.profitera,dezertera te mnogih koji su nosili uniformu u toku rata jer su bili privilegovani kao članovi partije.Važna stavka je obračun mj.bor.dodatka po koeficijentu što znači da svake god.mora doći do usklađivanja zbog inflacije.Zaključak je da borci imaju interes podržati samo listu ZA PRAVDU I RED što bi dalo snagu Vukanu da preuzme ministarstvo boraca te bi se stekli uslovi da provede pomenute ciljeve.Braćo saborci nedajte se prevariti!

ODGOVORITE