Емисија "Изазови" вечерас у програму БН ТВ

У емисији “Изазови” вечерас говоримо:

Република Српска 26.11.2021 | 17:01
Емисија "Изазови" вечерас у програму БН ТВ

- Јесу ли демобилисани борци у Републици Српској социјална категорија?

- Зашто борачка популација тражи измјене Закона о правима бораца?

- Због чега су демобилисани борци разједињени?

Емисија "Изазови" вечерас око 21 час.

Уредник и водитељ емисије Љиљана Фалаџић - Јекић

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђорђе

26.11.2021 16:28

Које мјере треба предузети, да би се борачке категорије ујединиле, по свим системима вриједности друштва? Шта је нова алтернатива, осим ове што људи одоше у иностранство? Срдачан поздрав свим учесницима и водитељици емисије, Љиљани Фалаџић - Јекић, у времену злог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

26.11.2021 16:50

Борачка популација није социјална категорија, али је тужна истина да се многи налазе у стању социјалне потребе. Измјене закона о правима бораца се траже из много разлога, а један од њих је неправилна категоризација која је утврђена на основу дужине учешћа у б/д за шта је упитно да ли су подаци валидни. Друго, категорија младих војника од 18 година који су тада упућивани на служење војног рока сврстани су у 5 и 6 категорију те самим тим немају никаква новчана примања. Треће на основу уредбе владе мјесечни борачки додатак добија и запослени и незапослени борац, да ли је то у реду. И на крају данас је више бораца него у самом рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко б

26.11.2021 20:12

Молим вас да поставите питање, Лалицу како је предсједник борацке у Палама , кога он подрзава, а нас борце назвао кримосима, себи одредио плату 25оо км и најмање годинама узимао, а борце и пиродице погинулих сиканирао

ОДГОВОРИТЕ