Emisija "Izazovi" večeras u programu BN TV

U emisiji “Izazovi” večeras govorimo:

Republika Srpska 26.11.2021 | 17:01
Emisija "Izazovi" večeras u programu BN TV

- Jesu li demobilisani borci u Republici Srpskoj socijalna kategorija?

- Zašto boračka populacija traži izmjene Zakona o pravima boraca?

- Zbog čega su demobilisani borci razjedinjeni?

Emisija "Izazovi" večeras oko 21 čas.

Urednik i voditelj emisije Ljiljana Faladžić - Jekić

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đorđe

26.11.2021 16:28

Koje mjere treba preduzeti, da bi se boračke kategorije ujedinile, po svim sistemima vrijednosti društva? Šta je nova alternativa, osim ove što ljudi odoše u inostranstvo? Srdačan pozdrav svim učesnicima i voditeljici emisije, Ljiljani Faladžić - Jekić, u vremenu zlog.

ODGOVORITE
Name

BORAC

26.11.2021 16:50

Boračka populacija nije socijalna kategorija, ali je tužna istina da se mnogi nalaze u stanju socijalne potrebe. Izmjene zakona o pravima boraca se traže iz mnogo razloga, a jedan od njih je nepravilna kategorizacija koja je utvrđena na osnovu dužine učešća u b/d za šta je upitno da li su podaci validni. Drugo, kategorija mladih vojnika od 18 godina koji su tada upućivani na služenje vojnog roka svrstani su u 5 i 6 kategoriju te samim tim nemaju nikakva novčana primanja. Treće na osnovu uredbe vlade mjesečni borački dodatak dobija i zaposleni i nezaposleni borac, da li je to u redu. I na kraju danas je više boraca nego u samom ratu.

ODGOVORITE
Name

Zeljko b

26.11.2021 20:12

Molim vas da postavite pitanje, Lalicu kako je predsjednik boracke u Palama , koga on podrzava, a nas borce nazvao krimosima, sebi odredio platu 25oo km i najmanje godinama uzimao, a borce i pirodice poginulih sikanirao

ODGOVORITE