Бијељина: Полиција извршила претресе у два предузећа

Полиција је извршила претрес службених просторија Јавног предузећа Регионална депонија „Еко деп“ и „Дуле Трготранса“ из Дворова код Бијељине, потврђено је у Полицијској управи Бијељина.

Република Српска 25.11.2021 | 22:06
Бијељина: Полиција извршила претресе у два предузећа

Претрес је извршен по налогу Окружног суда, а на основу кривичних пријава против одговорних лица у тим бијељинским предузећима.  

На основу кривичне пријаве, коју је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић средином августа мјесеца поднио против службених и одговорних лица у „Еко-депу“ и „Дуле Трготрансу“, полиција је извршила претресе на више локација.  

Срђан Гајић, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бијељина каже да су полицијски службеници Полицијске управе Бијељина на основу писмене наредбе надлежног суда извршили претресање службених просторија правног лица „Еко-деп“ у Бијељини.

„На подручју Бијељине је вршен претреса код других правних лица у вези исте те пријаве. Ради се о фирми „Дуле Трготранс“. Јавност ће бити обавијештена када се, уз надзор Окружног тужилаштва, оконча истрага“, каже Гајић.

У кривичној пријави је наведено да постоји основа сумње да су одговорна лица у Јавном предузећу Регионална депонија ''Еко-деп'' и ''Дуле Трготранс'', у протеклих седам година, приликом фактурисања цијена услуге депоновања чврстог комуналног отпада на депонију Бријесница умањивали стварну количину довезеног чврстог комуналног отпада.

„На једном простом примјеру камион који је довозио десет тона приказано је у документима пет, а пет је одлазило странпутицама односно оним дијеловима када надлежне инстиуције треба да утврде на који начин се то урадило“, објашњава градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Градоначелник Бијељине је потврдио да је допуњена кривична пријава на основу сумњи да су фалсификовани потписи радника који раде на еко-депонији.

„Потписи радника су имали за циљ да прикрију утрошак горива које је завршавало на неким другим мјестима и предузећима. Приказивано је да су потрошене енормне количине горива“.

Петровић додаје да број машина који ради на „Еко-депу није могао потрошити ту количину горива ни да један радни дан траје сто сати.

Према првим процјенама, како наводи градоначелник, у протеклих седам година причињена је штета буџету од више стотина хиљада марака.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Борац

25.11.2021 21:16

Браво Љубиса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО БРАВО

26.11.2021 04:12

ЕТО ДРЖАВЕ. ФИНО КРИВИЧНА ПРИЈАВА. ПОЛИЦИЈА ОДРАДИ СВОЈЕ. СУД ОДРАДИ СВОЈЕ. И ГОТОВО. ДРЖАВА НИЈЕ НИАКАКАВ ЧАРОБНИ ШТАПИЋ. НЕГО САМО ОДГОВОРНОСТ. НИШТА ВИШЕ. НИКАКВА ФИЛОЗОФИЈА. ОСИМ КАД ДОДИК НАПРАВИ СКАЛАМЕРИЈУ ГДЈЕ ЈЕ СВЕ ГАНГСТЕРСКИ ДОГОВОР.

Name

Ухх

26.11.2021 08:34

То Љубиса,удри по лоповима,све су покрали. Ста је са папком митрицем?

Name

Аса

25.11.2021 21:33

Хоће ли бањалучка полиција извршити претресе по пријавама Станивуковића и Градске управе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

петра

25.11.2021 21:42

Тоооо градоначелниче!!! Почисти их као вакцина корону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиканац

25.11.2021 22:05

Па ово је брука и срамота, полиција се хвали сто је изврсила претрес? И то је урадјено по пријави градонацелника инаце никада неби отисли у претрес, полиција ради јос само сто се мора односно оно сто се пријави,е мој гајицу, боље ти је сути и не проваљуј се, залутао си у полицију а поготово на мјесто нацелника, уствари ту си постављен да се немјесас у свој посао, поставио те заре да би он мого и даље узимат ал доце и вама крај једног дана, немас ти петљу ни за ста, смијес ли Креци отици у претрес? Наравно да не смијес јер ти је његов кум запослио зену у царини, зна се све, најбољи ти друг педерцина који се бави подводјењем а ти ни то не знас, па му запалисе ауто а ти ни најбољем другу не ријеси слуцај, е моја полицијо на ста си спала, да те води уцитељ са равним табанима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еко Дрп

25.11.2021 22:37

Еко дрп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wен

26.11.2021 02:22

Смјесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зара

26.11.2021 06:31

Па ето одакле Дундету апартмани на Златибору. Само цисти градонацелнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2021 08:19

Сви мицини папци имају по неколико апартмана на Златибору. Изгледа да су добро плацени народним новцем.

Name

прилика

26.11.2021 06:56

Гадонацелнице,редосљед потеза бр.1 склоните депонију са овог мјеста бр.2 уведите градски превоз бр.3 изградња клиницког центра то је сан сваког Бијељинца , бицете дозивотни градонацелник. Од мега дрва па до Обријези то бих за Бијељину било Дедиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Стајиц

26.11.2021 07:17

Јел то кум од мије старог лопова...лијепа нека друзина... ста је са слуцајем центра за социјални рад..ради ли ста то тузиластво у Бл...

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

26.11.2021 08:15

Ста ради Мирко,замјеник Драгисин.Дијеле на пола,приватна фирма му цвјета.

Name

Татар

26.11.2021 09:31

Ти си запоцео озбиљну цистку зелим ти потпуни успех без губитака.Надам се да цес послузити као позитиван пример осталима

Name

Заре

26.11.2021 08:20

Браво Градоначелниче, само мети. Центар за социјални би било добро да буде следећи... Софренић у затвору...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

26.11.2021 11:01

Кад видите Софреница у затвору народе тад ће те знати да је кренула правна држава да функционише. Док се тај сета по БН и надгледа Апартмане по Златибору а Крецо снабдијева тржиште нема од нас ништа.

Name

ЛОЛА

26.11.2021 12:57

Не разумијем ! Кривицна пријава од августа мјесеца а претрес јуце ! Па ста сада могу наци ? Било је времена да се све склони и преправи.

ОДГОВОРИТЕ