Bijeljina: Policija izvršila pretrese u dva preduzeća

Policija je izvršila pretres službenih prostorija Javnog preduzeća Regionalna deponija „Eko dep“ i „Dule Trgotransa“ iz Dvorova kod Bijeljine, potvrđeno je u Policijskoj upravi Bijeljina.

Republika Srpska 25.11.2021 | 22:06
Bijeljina: Policija izvršila pretrese u dva preduzeća

Pretres je izvršen po nalogu Okružnog suda, a na osnovu krivičnih prijava protiv odgovornih lica u tim bijeljinskim preduzećima.  

Na osnovu krivične prijave, koju je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sredinom avgusta mjeseca podnio protiv službenih i odgovornih lica u „Eko-depu“ i „Dule Trgotransu“, policija je izvršila pretrese na više lokacija.  

Srđan Gajić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina kaže da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina na osnovu pismene naredbe nadležnog suda izvršili pretresanje službenih prostorija pravnog lica „Eko-dep“ u Bijeljini.

„Na području Bijeljine je vršen pretresa kod drugih pravnih lica u vezi iste te prijave. Radi se o firmi „Dule Trgotrans“. Javnost će biti obaviještena kada se, uz nadzor Okružnog tužilaštva, okonča istraga“, kaže Gajić.

U krivičnoj prijavi je navedeno da postoji osnova sumnje da su odgovorna lica u Javnom preduzeću Regionalna deponija ''Eko-dep'' i ''Dule Trgotrans'', u proteklih sedam godina, prilikom fakturisanja cijena usluge deponovanja čvrstog komunalnog otpada na deponiju Brijesnica umanjivali stvarnu količinu dovezenog čvrstog komunalnog otpada.

„Na jednom prostom primjeru kamion koji je dovozio deset tona prikazano je u dokumentima pet, a pet je odlazilo stranputicama odnosno onim dijelovima kada nadležne instiucije treba da utvrde na koji način se to uradilo“, objašnjava gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je potvrdio da je dopunjena krivična prijava na osnovu sumnji da su falsifikovani potpisi radnika koji rade na eko-deponiji.

„Potpisi radnika su imali za cilj da prikriju utrošak goriva koje je završavalo na nekim drugim mjestima i preduzećima. Prikazivano je da su potrošene enormne količine goriva“.

Petrović dodaje da broj mašina koji radi na „Eko-depu nije mogao potrošiti tu količinu goriva ni da jedan radni dan traje sto sati.

Prema prvim procjenama, kako navodi gradonačelnik, u proteklih sedam godina pričinjena je šteta budžetu od više stotina hiljada maraka.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Borac

25.11.2021 21:16

Bravo Ljubisa!

ODGOVORITE
Name

BRAVO BRAVO

26.11.2021 04:12

ETO DRŽAVE. FINO KRIVIČNA PRIJAVA. POLICIJA ODRADI SVOJE. SUD ODRADI SVOJE. I GOTOVO. DRŽAVA NIJE NIAKAKAV ČAROBNI ŠTAPIĆ. NEGO SAMO ODGOVORNOST. NIŠTA VIŠE. NIKAKVA FILOZOFIJA. OSIM KAD DODIK NAPRAVI SKALAMERIJU GDJE JE SVE GANGSTERSKI DOGOVOR.

Name

Uhh

26.11.2021 08:34

To Ljubisa,udri po lopovima,sve su pokrali. Sta je sa papkom mitricem?

Name

Asa

25.11.2021 21:33

Hoće li banjalučka policija izvršiti pretrese po prijavama Stanivukovića i Gradske uprave?

ODGOVORITE
Name

petra

25.11.2021 21:42

Toooo gradonačelniče!!! Počisti ih kao vakcina koronu.

ODGOVORITE
Name

Republikanac

25.11.2021 22:05

Pa ovo je bruka i sramota, policija se hvali sto je izvrsila pretres? I to je uradjeno po prijavi gradonacelnika inace nikada nebi otisli u pretres, policija radi jos samo sto se mora odnosno ono sto se prijavi,e moj gajicu, bolje ti je suti i ne provaljuj se, zalutao si u policiju a pogotovo na mjesto nacelnika, ustvari tu si postavljen da se nemjesas u svoj posao, postavio te zare da bi on mogo i dalje uzimat al doce i vama kraj jednog dana, nemas ti petlju ni za sta, smijes li Kreci otici u pretres? Naravno da ne smijes jer ti je njegov kum zaposlio zenu u carini, zna se sve, najbolji ti drug pedercina koji se bavi podvodjenjem a ti ni to ne znas, pa mu zapalise auto a ti ni najboljem drugu ne rijesi slucaj, e moja policijo na sta si spala, da te vodi ucitelj sa ravnim tabanima

ODGOVORITE
Name

Eko Drp

25.11.2021 22:37

Eko drp.

ODGOVORITE
Name

Wen

26.11.2021 02:22

Smjesno

ODGOVORITE
Name

Zara

26.11.2021 06:31

Pa eto odakle Dundetu apartmani na Zlatiboru. Samo cisti gradonacelnice.

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2021 08:19

Svi micini papci imaju po nekoliko apartmana na Zlatiboru. Izgleda da su dobro placeni narodnim novcem.

Name

prilika

26.11.2021 06:56

Gadonacelnice,redosljed poteza br.1 sklonite deponiju sa ovog mjesta br.2 uvedite gradski prevoz br.3 izgradnja klinickog centra to je san svakog Bijeljinca , bicete dozivotni gradonacelnik. Od mega drva pa do Obrijezi to bih za Bijeljinu bilo Dedinje.

ODGOVORITE
Name

Drago Stajic

26.11.2021 07:17

Jel to kum od mije starog lopova...lijepa neka druzina... sta je sa slucajem centra za socijalni rad..radi li sta to tuzilastvo u Bl...

ODGOVORITE
Name

nikola

26.11.2021 08:15

Sta radi Mirko,zamjenik Dragisin.Dijele na pola,privatna firma mu cvjeta.

Name

Tatar

26.11.2021 09:31

Ti si zapoceo ozbiljnu cistku zelim ti potpuni uspeh bez gubitaka.Nadam se da ces posluziti kao pozitivan primer ostalima

Name

Zare

26.11.2021 08:20

Bravo Gradonačelniče, samo meti. Centar za socijalni bi bilo dobro da bude sledeći... Sofrenić u zatvoru...

ODGOVORITE
Name

Mila

26.11.2021 11:01

Kad vidite Sofrenica u zatvoru narode tad će te znati da je krenula pravna država da funkcioniše. Dok se taj seta po BN i nadgleda Apartmane po Zlatiboru a Kreco snabdijeva tržište nema od nas ništa.

Name

LOLA

26.11.2021 12:57

Ne razumijem ! Krivicna prijava od avgusta mjeseca a pretres juce ! Pa sta sada mogu naci ? Bilo je vremena da se sve skloni i prepravi.

ODGOVORITE