Звезда побједом обезбиједила европско прољеће

Фудбалери Црвене звезде савладали су Лудогорец у утакмици 5. кола Лиге Европе резултатом 1:0

Спорт 25.11.2021 | 21:08
Звезда побједом обезбиједила европско прољеће

Једини гол на мечу постигао је Мирко Иванић у 57. минуту.

Звезда је овом победом осигурала најмање треће место у Групи Ф и тако обезбедила наступ на пролеће у Европи, у нокаут фази Лиге конференција, док ће се у последњем колу борити за наставак такмичења у Лиги Европа.

Црвено-бели су први на табели са десет бодова, односно имају бод више од Браге која је вечерас изгубила од Митјиланда у гостима са 3:2 голом са пенала у надокнади времена. Митјиланд је трећи са осам, док је Лудогорец последњи са једним бодом.

Прву озбиљнију прилику на мечу имала је екипа Лудогореца, у 29. минуту. Са ивице шеснаестерца шутирао је Клод Гонсалвеш, али је ударац одбранио голман Звезде Милан Борјан.

Звезда је запретила у 38. минуту, када је након ударца са дистанце Иванића, голману гостију лопта испала из руке и отишла у корнер.

До краја полувремена Иванић је у надокнади шутирао искоса са седам метара, али је лопта погодила спољни део мреже.

Црвено-беле је у водјство довео управо Иванић, који је са двадесетак метара упутио прецизан ударац, у 57. минуту.

И у наставку меча Звезда је стварала прилике, а најбољу је имао Гелор Канга у 68. минуту, али је његов шут са двадесетак метара отишао поред гола.

До краја меча није било промене резултата, па је Звезда сада водећа у Групи Ф са 10 бодова.

Звезда у последњем колу, 9. децембра, гостује Браги за пласман у нокаут фазу Лиге Европа, а Лудогорец дочекује Митјиланд.

(Курир  Фото: Старспорт) 

Коментари / 0

Оставите коментар