Повлачи се: Све Додикове најаве су била обична игра

Сада је јасно да је прича Милорада Додика и СНСД-а о враћању надлежности била обична политичка игра и да ће њен једини резултат бити нарушавање угледа Републике Српске и њене економске позиције, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 25.11.2021 | 16:59
Повлачи се: Све Додикове најаве су била обична игра

Он наводи да је на сцени повлачење и ретерирање Додика у односу на ону робусну политику када је најављивао много ствари, а која је сада пукла као напухани балон.

„Додик је тада је говорио да ће Српска вратити надлежности и покушао да ствари представи тако као да је он Република Српска и да он сам доноси одлуке. Међутим показало се како он доноси одлуке у амбасадама и разним састанцима“, истиче Шаровић. 

Он каже да сада Додик улази  у погодбену фазу које смо, додаје Шаровић, били свједоци много пута раније.

„Десило се оно што смо ми предвиђали. Сада Додик прави кључни заокрет и покушава спасити што се може и ради све да спаси своју част, ако је то уопште могуће спасити. Ја сматрам да није могуће и да ће он  бити губитник у  овој причи“, истакао је Шаровић.

Он је поручио да је Додик атерирањем и одустајањем од крупних политичких потеза које је обећавао понизио НСРС.

„У некој еуфоричној фази најављивано је да ће НСРС донијети одлуке о враћању надлежност. На крају свело се на то да је се он мимо одлука НСРС одучио на један дефанзиван приступ и видимо како сада гура неке мање битне варијанте које се односе на смањивање Оружаних снага БиХ и слично. Мислим да је сада уопште бесмислено  одржавање посебне сједнице НСРС, јер не вјерујем да има о чему да се разговара изузев неких извјештаја који су бенигни и небитни у цијелој причи“, напомиње Шаровић.

Он каже да ће посљедице Додиковог авантуризма осјетити грађани Републике Српске.

„Видимо да се у Европској унији, Бриселу, Берлину у Вашингтону разговара о Републици Српској и Додику и већ имамо више иницијатива посланичких група у којима се траже санкције и за Републику Српску. Мислим да ћемо то осјетити када су у питању инвестиције и улагања у РС која је сада практично означена као црна тачка на мапи у коју не треба инвестирати“, рекао је Шаровић.
 
Он упозорава да авантуризам у који је Српска увучена и коме можда још није крај, може значајно нарушити њен углед, али и економске и друге позиције.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Реал-ан

25.11.2021 16:23

ПЦ-у нарусен ионако катастрофалан углед!Баја добио обецање да це добити на изборима поново! Нове надлезности це се прењети са ентитета на дрзаву!Ниста цудно поред такве ” опозиције”која само кука и није способна да организује народ и изведе на протесте јер ову Додикову,Бакирову и Драганову хунту мирним путем је немогуце свргнит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.11.2021 16:24

Мирко та лповцина нема висе ста нарусити у Републици Српској.Нитије ко посјецује нити се ста улазе упривреду једино ста има јос мало потенцијала да за коју годину незиви ни један становник млади од 18. год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опрез

25.11.2021 16:27

Бурле је бараба

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТ

25.11.2021 16:38

Сви ви играте своје игре, а народ игра право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

25.11.2021 16:58

Све тачно. Само да нам Бог да памети да коначно сви скроз прогледамо. Људи попут тебе, који мисле о конкретним стварима као што је економија и напредак, а уз тебе Радовиц и Јелена, једина сте нада за боље дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

25.11.2021 17:00

Дајте висе и овога је преко главе,за опозицију сам ал без њега,нема он циме да привуце масу висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

25.11.2021 17:35

Овај пут , Мустафа је у праву...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

25.11.2021 17:41

И вас је увукао у игру. Зашто не изађете из те игре.? Шта чекате .? Почињемо и у вас сумњат да играте заједно са њим. За њега можда играте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2021 19:44

Они цекају да сароња провали ограду да се и они напасу.

Name

Стријела

25.11.2021 18:35

Катастрофална политичка гарнитура на челу власти у РС. Овај народ није истурио паметне и мудре главе у врх политике, стога не треба се ничем добром ни надата. Ово је типичан примјер праве колективне аутодеструкције. То је тако јер народ није способан да изњедри оно што ваља. Позиција и опозиција два легла лоповлука и неспосбних људи. У оба табора сабрао се шљам једног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

25.11.2021 19:16

Не бих рекао да се повлачи, јер то је договорено са Бакиром, осим војске, то му Бакир не да. Да се повлачи Додик не би Чубриловић отишао на ''боловање''. Одлагање шоу програма има неке друге разлоге, али свако нормалан зна да је шоу договорен са Бакиром и Човићем за следеће изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.11.2021 19:28

Свака част предсједнику Додику што предузима тактичке потезе и врло опрезно одрађује посао за Републику Српску. Само да се зна. А ти Миркане си обична оебина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видјецемо

26.11.2021 07:34

Твоје потезе аристотеле

ОДГОВОРИТЕ