Povlači se: Sve Dodikove najave su bila obična igra

Sada je jasno da je priča Milorada Dodika i SNSD-a o vraćanju nadležnosti bila obična politička igra i da će njen jedini rezultat biti narušavanje ugleda Republike Srpske i njene ekonomske pozicije, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 25.11.2021 | 16:59
Povlači se: Sve Dodikove najave su bila obična igra

On navodi da je na sceni povlačenje i reteriranje Dodika u odnosu na onu robusnu politiku kada je najavljivao mnogo stvari, a koja je sada pukla kao napuhani balon.

„Dodik je tada je govorio da će Srpska vratiti nadležnosti i pokušao da stvari predstavi tako kao da je on Republika Srpska i da on sam donosi odluke. Međutim pokazalo se kako on donosi odluke u ambasadama i raznim sastancima“, ističe Šarović. 

On kaže da sada Dodik ulazi  u pogodbenu fazu koje smo, dodaje Šarović, bili svjedoci mnogo puta ranije.

„Desilo se ono što smo mi predviđali. Sada Dodik pravi ključni zaokret i pokušava spasiti što se može i radi sve da spasi svoju čast, ako je to uopšte moguće spasiti. Ja smatram da nije moguće i da će on  biti gubitnik u  ovoj priči“, istakao je Šarović.

On je poručio da je Dodik ateriranjem i odustajanjem od krupnih političkih poteza koje je obećavao ponizio NSRS.

„U nekoj euforičnoj fazi najavljivano je da će NSRS donijeti odluke o vraćanju nadležnost. Na kraju svelo se na to da je se on mimo odluka NSRS odučio na jedan defanzivan pristup i vidimo kako sada gura neke manje bitne varijante koje se odnose na smanjivanje Oružanih snaga BiH i slično. Mislim da je sada uopšte besmisleno  održavanje posebne sjednice NSRS, jer ne vjerujem da ima o čemu da se razgovara izuzev nekih izvještaja koji su benigni i nebitni u cijeloj priči“, napominje Šarović.

On kaže da će posljedice Dodikovog avanturizma osjetiti građani Republike Srpske.

„Vidimo da se u Evropskoj uniji, Briselu, Berlinu u Vašingtonu razgovara o Republici Srpskoj i Dodiku i već imamo više inicijativa poslaničkih grupa u kojima se traže sankcije i za Republiku Srpsku. Mislim da ćemo to osjetiti kada su u pitanju investicije i ulaganja u RS koja je sada praktično označena kao crna tačka na mapi u koju ne treba investirati“, rekao je Šarović.
 
On upozorava da avanturizam u koji je Srpska uvučena i kome možda još nije kraj, može značajno narušiti njen ugled, ali i ekonomske i druge pozicije.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Real-an

25.11.2021 16:23

PC-u narusen ionako katastrofalan ugled!Baja dobio obecanje da ce dobiti na izborima ponovo! Nove nadleznosti ce se prenjeti sa entiteta na drzavu!Nista cudno pored takve ” opozicije”koja samo kuka i nije sposobna da organizuje narod i izvede na proteste jer ovu Dodikovu,Bakirovu i Draganovu huntu mirnim putem je nemoguce svrgnit.

ODGOVORITE
Name

Marko

25.11.2021 16:24

Mirko ta lpovcina nema vise sta narusiti u Republici Srpskoj.Nitije ko posjecuje niti se sta ulaze uprivredu jedino sta ima jos malo potencijala da za koju godinu nezivi ni jedan stanovnik mladi od 18. god.

ODGOVORITE
Name

oprez

25.11.2021 16:27

Burle je baraba

ODGOVORITE
Name

RT

25.11.2021 16:38

Svi vi igrate svoje igre, a narod igra pravo.

ODGOVORITE
Name

Raso

25.11.2021 16:58

Sve tačno. Samo da nam Bog da pameti da konačno svi skroz progledamo. Ljudi poput tebe, koji misle o konkretnim stvarima kao što je ekonomija i napredak, a uz tebe Radovic i Jelena, jedina ste nada za bolje dane.

ODGOVORITE
Name

Patriota

25.11.2021 17:00

Dajte vise i ovoga je preko glave,za opoziciju sam al bez njega,nema on cime da privuce masu vise

ODGOVORITE
Name

Мирко

25.11.2021 17:35

Овај пут , Мустафа је у праву...

ODGOVORITE
Name

RS

25.11.2021 17:41

I vas je uvukao u igru. Zašto ne izađete iz te igre.? Šta čekate .? Počinjemo i u vas sumnjat da igrate zajedno sa njim. Za njega možda igrate

ODGOVORITE
Name

Re

25.11.2021 19:44

Oni cekaju da saronja provali ogradu da se i oni napasu.

Name

Strijela

25.11.2021 18:35

Katastrofalna politička garnitura na čelu vlasti u RS. Ovaj narod nije isturio pametne i mudre glave u vrh politike, stoga ne treba se ničem dobrom ni nadata. Ovo je tipičan primjer prave kolektivne autodestrukcije. To je tako jer narod nije sposoban da iznjedri ono što valja. Pozicija i opozicija dva legla lopovluka i nesposbnih ljudi. U oba tabora sabrao se šljam jednog naroda.

ODGOVORITE
Name

Mladen

25.11.2021 19:16

Ne bih rekao da se povlači, jer to je dogovoreno sa Bakirom, osim vojske, to mu Bakir ne da. Da se povlači Dodik ne bi Čubrilović otišao na ''bolovanje''. Odlaganje šou programa ima neke druge razloge, ali svako normalan zna da je šou dogovoren sa Bakirom i Čovićem za sledeće izbore...

ODGOVORITE
Name

Milan

25.11.2021 19:28

Svaka čast predsjedniku Dodiku što preduzima taktičke poteze i vrlo oprezno odrađuje posao za Republiku Srpsku. Samo da se zna. A ti Mirkane si obična oebina.

ODGOVORITE
Name

Vidjecemo

26.11.2021 07:34

Tvoje poteze aristotele

ODGOVORITE