Сарадња КМГ-а и Макаоа у преносу Олимпијаде у Пекингу

Кинеска медијска група (КМГ) и компанија Теледифузије Макаоа потписале су јуче у Гуангџоуу, главном граду јужне кинеске провинције Гуангдунг, нову рунду овлашћења за пренос спортских догађаја.

Свијет 25.11.2021 | 12:09
Сарадња КМГ-а и Макаоа у преносу Олимпијаде у Пекингу

Овим потезом КМГ овлашћује макаошког емитера да током Олимпијаде у Пекингу преноси Олимпијски канал ЦЦТВ-16, као и да емитује такмичења на летњој Универзијади 2022. године у Ченгдуу.

Церемонији потписивања документа присуствовали су Хе Јиченг, шеф Специјалног административног региона Макаоа и Шен Хаисјунг, заменик начелника Одељења за публицитет ЦК КПК и председник и главни уредник КМГ-а.

Шен је у поздравној речи навео да је „Резолуција“ усвојена на шестој пленарној седници Централног комитета 19. сазива КПК показала смер заодржавање  дугорочног просперитета и стабилности и стабилну праксу формуле „Једна земља два система“ у Макаоу.

Две стране потписивањем нове рунде овлашћења омогућују да сународници у Макаоу имају прилику да уживају у разноврсним спортским догађајима и деле славу и плодове просперитета и моћи домовине, подвукао је Шен.

Хе Јиченг се захвалио КМГ-у на дугорочној пажњи и подршци Макаоу.

Макао очекује будућност пуну развојних шанси. Регион ће убрзати развој умерено економске разноликости, неговати нову економску растућу тачку и заједно са Гунгдунгом сарађивати у убрзаној изградњи Зоне за дубинску сарадњу Макаоа и Гуангдунга у области Хенгћин.

Хе је изразио наду да ће са КМГ-ом наставити да продубљује сарадњу, како би се отворило ново поглавље у спровођењу смернице "Једна земља, два система".

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар