Saradnja KMG-a i Makaoa u prenosu Olimpijade u Pekingu

Kineska medijska grupa (KMG) i kompanija Teledifuzije Makaoa potpisale su juče u Guangdžouu, glavnom gradu južne kineske provincije Guangdung, novu rundu ovlašćenja za prenos sportskih događaja.

Svijet 25.11.2021 | 12:09
Saradnja KMG-a i Makaoa u prenosu Olimpijade u Pekingu

Ovim potezom KMG ovlašćuje makaoškog emitera da tokom Olimpijade u Pekingu prenosi Olimpijski kanal CCTV-16, kao i da emituje takmičenja na letnjoj Univerzijadi 2022. godine u Čengduu.

Ceremoniji potpisivanja dokumenta prisustvovali su He Jičeng, šef Specijalnog administrativnog regiona Makaoa i Šen Haisjung, zamenik načelnika Odeljenja za publicitet CK KPK i predsednik i glavni urednik KMG-a.

Šen je u pozdravnoj reči naveo da je „Rezolucija“ usvojena na šestoj plenarnoj sednici Centralnog komiteta 19. saziva KPK pokazala smer zaodržavanje  dugoročnog prosperiteta i stabilnosti i stabilnu praksu formule „Jedna zemlja dva sistema“ u Makaou.

Dve strane potpisivanjem nove runde ovlašćenja omogućuju da sunarodnici u Makaou imaju priliku da uživaju u raznovrsnim sportskim događajima i dele slavu i plodove prosperiteta i moći domovine, podvukao je Šen.

He Jičeng se zahvalio KMG-u na dugoročnoj pažnji i podršci Makaou.

Makao očekuje budućnost punu razvojnih šansi. Region će ubrzati razvoj umereno ekonomske raznolikosti, negovati novu ekonomsku rastuću tačku i zajedno sa Gungdungom sarađivati u ubrzanoj izgradnji Zone za dubinsku saradnju Makaoa i Guangdunga u oblasti Hengćin.

He je izrazio nadu da će sa KMG-om nastaviti da produbljuje saradnju, kako bi se otvorilo novo poglavlje u sprovođenju smernice "Jedna zemlja, dva sistema".

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar