Аутобус смрти није био лиценциран за превоз путника

Аутобус предузећа "Беса транс" који је изгорио у Бугарској, није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза, па је овом предузећу одузета дозвола за рад, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Сјеверне Македоније.

Регион 25.11.2021 | 08:44
Аутобус смрти није био лиценциран за превоз путника

У саопштењу се наводи да возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.

Додаје се да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс", али да изгорјелог аутобуса нема међу регистрованим.

"У складу са Законом о друмском саобраћају и због недостатака које је утврдило Министарство саобраћаја и веза, а с циљем спречавања било каквог другог поступања фирме која би могла да подстакне негативне посљедице, фирми `Беса транс` се одузима дозвола за рад, односно забрањује обављање дјелатности", наводи се у саопштењу.

Из ресорног министарства истичу да је Влада обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у овом предузећу.

Више од 40 особа, међу којима и 12 дјеце погинуло је када се на ауто-путу у Бугарској запалио аутобус предузећа "Беса турс" из Сјеверне Македоније.

Страдали су углавном држављани Сјеверне Македоније, док је повријеђено седам особа, међу којима и држављанин Србије из Прешева.

Они су се са туристичког обиласка Истанбула, преко Бугарске, враћали у Скопље.

(Срна Фото: Агенције)  

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мујо

25.11.2021 08:43

Па то је исто као и у БИХ са овим Рент а Цар који издају аута а аута нису осигурана за Рент а Цар вец нормално код осигурања и када се несто деси, кукава му мајка , дај плацај гањај да се изгања несто , опет подмицуј људе у осигурањима да друго возило у извјестају које има осогурање за рент а цар. Осигирају 10 возила нормално без Рент а Цар лиценце а 1 са , па када се несто деси , онда све иде на оно сто јесте осигурано. Јебена корупција и лоповлук свугдје на Балкану . Глупи народ и треба нас .... и то добро , само ми Цркву и Дзамију немој дирату , а зивјет моземо као сиромаси и да нас ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Килави

25.11.2021 08:51

Сад би премијер рекао да то није битно, то је само један папир. Битно је да је бус био у возном стању. Ето возио је он и прошле године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваљда експлодирао

25.11.2021 10:57

Страсна трагедија.

ОДГОВОРИТЕ