Autobus smrti nije bio licenciran za prevoz putnika

Autobus preduzeća "Besa trans" koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

Region 25.11.2021 | 08:44
Autobus smrti nije bio licenciran za prevoz putnika

U saopštenju se navodi da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans", ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a s ciljem sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi `Besa trans` se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva ističu da je Vlada obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u ovom preduzeću.

Više od 40 osoba, među kojima i 12 djece poginulo je kada se na auto-putu u Bugarskoj zapalio autobus preduzeća "Besa turs" iz Sjeverne Makedonije.

Stradali su uglavnom državljani Sjeverne Makedonije, dok je povrijeđeno sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije iz Preševa.

Oni su se sa turističkog obilaska Istanbula, preko Bugarske, vraćali u Skoplje.

(Srna Foto: Agencije)  

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mujo

25.11.2021 08:43

Pa to je isto kao i u BIH sa ovim Rent a Car koji izdaju auta a auta nisu osigurana za Rent a Car vec normalno kod osiguranja i kada se nesto desi, kukava mu majka , daj placaj ganjaj da se izganja nesto , opet podmicuj ljude u osiguranjima da drugo vozilo u izvjestaju koje ima osoguranje za rent a car. Osigiraju 10 vozila normalno bez Rent a Car licence a 1 sa , pa kada se nesto desi , onda sve ide na ono sto jeste osigurano. Jebena korupcija i lopovluk svugdje na Balkanu . Glupi narod i treba nas .... i to dobro , samo mi Crkvu i Dzamiju nemoj diratu , a zivjet mozemo kao siromasi i da nas ...

ODGOVORITE
Name

Kilavi

25.11.2021 08:51

Sad bi premijer rekao da to nije bitno, to je samo jedan papir. Bitno je da je bus bio u voznom stanju. Eto vozio je on i prošle godine...

ODGOVORITE
Name

Valjda eksplodirao

25.11.2021 10:57

Strasna tragedija.

ODGOVORITE