Српски предсједник данас са Путином у Сочију

Председник Србије Александар Вучић разговараће данас у Сочију са председником Русије Владимиром Путином.

Србија 25.11.2021 | 07:33
Српски предсједник данас са Путином у Сочију

Прво је је планиран тет-а-тет састанак двојице председника око 13 сати по локалном времену, а затим је предвиђен ручак.

Да је реч о изузетно важном сусрету за Србију, председник Вучић нагласио је више пута, истичући као највазнију тему разговора будући дугорочни уговор са Русијом о испоруци гаса, не кријући да ће молити Путина за најповољнију цену тог енергента, јер од ње зависи и даљи привредни развој Србије.

"То је питање за целу нашу земљу, јер нам од тога зависи долазак инвеститора, да ли ћемо имати струју и резерве", рекао је Вучић уочи одласка у Русију.

Сусрет у Сочију, 19. по реду званични састанак двојице председника долази у тренутку бројних изазова који су пред Србијом - појачаних притисака са запада "упакованих" у критике о владавини права, положају медија, стању екологије, те ћутања међународне заједнице на потезе Приштине, али и компликовања ситуације у региону.

Вучић је сам најавио да су то питања од кљуцног знацаја о којима це разговарати са руским председником, којег ће, како је рекао, обавестити и о свему што се дешава у разговорима о КиМ, као и о целокупној ситуацији на Западном Балкану.

"За нас су интересантна питања из региона, али сасвим сигурно је да ћу од Путина моћи да чујем како он види ситуацију у Европи и Азији и у свету, и како ми, како мала земља да нађемо најбољу позицију у турбулентном свету и заштитимо своје интересе", рекао је Вучић.

Та питања и Кремљ види као централна у разговору двојице лидера.

Јуче је, наиме, и портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да ће Путин у Сочију разговарати са Вучићем о "сарадњи две земље на обострану корист", што ће, како је оценио, бити "веома важни разговори са савезником и пријатељем Русије".

Вучић је најавио да ће након разговора са Путином српску јавност моћи да обавести о свим новим договорима на пољу економије и у другим областима.

(Тањуг Фото:Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

???

25.11.2021 06:57

'оће ли нам тај руски гас друг Путин дати по старој цијени или ћемо то платити вишеструко????

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

25.11.2021 07:40

Не ради се о цијени вец оце ли га уопсте испоруцивати.

Name

Ре???

25.11.2021 07:40

Теби ће дати по старој цијени а сви други ће га плаћати знатно скупље. Задовољан?

Name

Александар

25.11.2021 07:21

То је све уговорено, само треба да се потпише. Медијска пропаганда је чудо. Цијена ће бити повећана, али то ће Вучко окарактеризирати као његову побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

25.11.2021 07:46

Сви смо нестрпљиви, шта ће се десити на преговорима. Хоће ли га убиједити?Још једна представа. Све се већ зна, али ваља испасти спасилац народа. Живи нисмо док се не врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искра

25.11.2021 08:01

Најјјпреседник који се искрено бори за свој народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2021 10:06

Мало више за себе и своје сатрапе.

Name

Истина

25.11.2021 10:23

Свака њима цаст ал нема ту нигдје љубави,само интерес. Уздајмо се само у себе.

ОДГОВОРИТЕ