Сарадња Србије и Српске је основа српског братства!

Сарадња између Србије и Српске је основа српског братства и фамилијарности, поручили су у емисији „Глобално“ БН телевизије градоначелници Београда, Бањалуке и Бијељине. - Важна је чињеница да сви народи, државе и градови имају право да сарађују са цијелим свијетом и да због тога нико нема право да се љути, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић..

Република Српска 24.11.2021 | 22:52
Сарадња Србије и Српске је основа српског братства!

Аутопут Београд-Бањалука је жила куцавица између Српске и Србије, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић истичући да је то најзначајнији пројекат који се реализује између Српске и Србије. Он је додао да је аутопут посебно значајан за Семберију која је тачка спајања ове саобраћајнице.

"Још један израз добронамјерности Србије је када чујемо да ће дионица од Кузмина (Србија) до Бијељине у дужини од 44 км бити финансирана средствима Србије у 80 процентном износу. То су милионски пројекти и ту се јасно види колико је та подршка јака", рекао је градоначелник Бијељине.

Већина пројеката у Бијељини и Бањалуци је осуђена на пропаст због изостанка подршке скупштинске већине предвођене СНСД-ом.

"Преложили смо због пандемије да Дом здравља у Бањалуци добије из буџета 2,7 милиона КМ. То је највећа подршка икад. И имате директорицу Дома здравља која не гласа за такав буџет. Она је из супротне партије, али је и скупштинска већина", каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Они (скупштинска већина) су прекинули континуитет у збрињавају социјално угрожених категорија. Не преза се ни од тих најхуманијих ствари да свако има кров над главом", додаје Петровић.

Станивуковић је навео да је основа успјеха континуитет у одлучивању што, како он истиче, у Српској недостаје.

"Ако је стара администрација поставила одређене циљеве, онда без обзира на промјену политичке гарнитуре требало би да се ти циљеви испуњавају. Битна је стратегија. Градови имају континуитет развоја. Испресјецаност код нас је најчешће довела у овакав ред конфузије у којем још увијек немамо ни канализацију, те да је актуелно што ћемо у процес водоснабдјевања уложити 20 милиона КМ."

Први човјек Београда наводи да се о тим стварима мора водити рачуна још у предизборној кампањи.

"Не смије се ићи само на популизам. То буде слатко на почетку, али се обије о главу. Морамо водити рачуна да зарад тог неког нашег гласа не пређемо границу популизма и да и ми покажемо први корак како би се успоставио интегритет минимума наших интереса који ће чувати нашу будућност", рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Доктор Радојичић је истакао значај изградње болнице Тирошова 2 за све Србе у региону.

"Пуно пацијената у Београд долази из Републике Српске. Тиршова 2 је вриједности 100 милиона, 60 хиљада квадрата најсавременијег простора. Тамо ћемо моћи да обезбиједимо најбоље услове лијечења свој нашој дјеци."

Важна је чињеница да сви народ, државе и градови имају право да сарађују са цијелим свијетом и да због тога нико нема право да се љути, рекао је градоначелник Београда.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бл

24.11.2021 22:16

И српска птица лети српским небом, изнад српских ливада...а ти Европо путуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај ова Босна

24.11.2021 23:19

Колко се рекламира толко и не ваља. ПРОЦЕ ко трула круска ... А и америка је спала на ниске гране ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.11.

25.11.2021 08:35

Прије цес ти проци и пасти ко трула круска на земљу. Босна је ипак мало јаца него сто ти и такви мислите.

Name

Хаха

25.11.2021 04:28

Добро им је градоначелник БГ Радојичић одговорио поготово овом из БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2021 05:24

Бурлин режим је спао од првог дана да га Србија одржава и усмјерава, код незадовољног народа и бораца који су огорчени својим животом у овом режиму РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

25.11.2021 05:45

Градоначелник Бања Луке је ипак фокусиран само на себе. Превелик је ово залогај за њега. Нема сумње у поштење али када се нађе у друштву са правим интелектуалцима ту настаје проблем. Друштвене мреже су га изнијеле у врх а тако га могу и уништити. Права штета, какве пјевачице, роспије …удате жене. Народ гледа БН што ниси демантивао приче. Зар од толико лијепих бањалучанки о којима свијет прича , он их све понизи. Ма ?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

25.11.2021 07:18

Пуно приче а никаквог ефекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дензел

25.11.2021 08:20

И шта је резултат те сарадње? Нема људи, нема пара, нема кисика, нема ученика, нема посла, ма нема чега нема. Шта вар радим тај запад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРА

25.11.2021 08:34

ХЕБАЛО ВАС ВИСЕ СРПСКО ЈЕДИНСТВО И БРАТСТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искусан

25.11.2021 08:46

Као борац ВРС могу само рећи, ми се моземо бусат у прса и србоват и даље као сто то радимо задњих 30 година. Али ако слуцајно на то ,,српство" ударе онако као као 1999 године, појест ће нас за доручак и Србију и РС. Србија се мозда и извуче ал ми у РС-у нећемо никако. Зато сто је Србија ипак дрзава а ми срби из РС-а смо ипак само глинени голубови који губе главе за то српство. Ви србујте а ја своје дијете недам. Ја сам се наратовао за пет својих будућих покољења! И шта???? Ја мислио досли млади људи бит це некаквог помака. А оно и даље само Србија, народ, српство, теско је слусат једно те исто 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р Милан

25.11.2021 12:22

Давно су " Дугмићи " на правили пјесму " Ништа мудро " !

ОДГОВОРИТЕ