Saradnja Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva!

Saradnja između Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva i familijarnosti, poručili su u emisiji „Globalno“ BN televizije gradonačelnici Beograda, Banjaluke i Bijeljine. - Važna je činjenica da svi narodi, države i gradovi imaju pravo da sarađuju sa cijelim svijetom i da zbog toga niko nema pravo da se ljuti, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić..

Republika Srpska 24.11.2021 | 22:52
Saradnja Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva!

Autoput Beograd-Banjaluka je žila kucavica između Srpske i Srbije, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ističući da je to najznačajniji projekat koji se realizuje između Srpske i Srbije. On je dodao da je autoput posebno značajan za Semberiju koja je tačka spajanja ove saobraćajnice.

"Još jedan izraz dobronamjernosti Srbije je kada čujemo da će dionica od Kuzmina (Srbija) do Bijeljine u dužini od 44 km biti finansirana sredstvima Srbije u 80 procentnom iznosu. To su milionski projekti i tu se jasno vidi koliko je ta podrška jaka", rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Većina projekata u Bijeljini i Banjaluci je osuđena na propast zbog izostanka podrške skupštinske većine predvođene SNSD-om.

"Preložili smo zbog pandemije da Dom zdravlja u Banjaluci dobije iz budžeta 2,7 miliona KM. To je najveća podrška ikad. I imate direktoricu Doma zdravlja koja ne glasa za takav budžet. Ona je iz suprotne partije, ali je i skupštinska većina", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Oni (skupštinska većina) su prekinuli kontinuitet u zbrinjavaju socijalno ugroženih kategorija. Ne preza se ni od tih najhumanijih stvari da svako ima krov nad glavom", dodaje Petrović.

Stanivuković je naveo da je osnova uspjeha kontinuitet u odlučivanju što, kako on ističe, u Srpskoj nedostaje.

"Ako je stara administracija postavila određene ciljeve, onda bez obzira na promjenu političke garniture trebalo bi da se ti ciljevi ispunjavaju. Bitna je strategija. Gradovi imaju kontinuitet razvoja. Ispresjecanost kod nas je najčešće dovela u ovakav red konfuzije u kojem još uvijek nemamo ni kanalizaciju, te da je aktuelno što ćemo u proces vodosnabdjevanja uložiti 20 miliona KM."

Prvi čovjek Beograda navodi da se o tim stvarima mora voditi računa još u predizbornoj kampanji.

"Ne smije se ići samo na populizam. To bude slatko na početku, ali se obije o glavu. Moramo voditi računa da zarad tog nekog našeg glasa ne pređemo granicu populizma i da i mi pokažemo prvi korak kako bi se uspostavio integritet minimuma naših interesa koji će čuvati našu budućnost", rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Doktor Radojičić je istakao značaj izgradnje bolnice Tirošova 2 za sve Srbe u regionu.

"Puno pacijenata u Beograd dolazi iz Republike Srpske. Tiršova 2 je vrijednosti 100 miliona, 60 hiljada kvadrata najsavremenijeg prostora. Tamo ćemo moći da obezbijedimo najbolje uslove liječenja svoj našoj djeci."

Važna je činjenica da svi narod, države i gradovi imaju pravo da sarađuju sa cijelim svijetom i da zbog toga niko nema pravo da se ljuti, rekao je gradonačelnik Beograda.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

bl

24.11.2021 22:16

I srpska ptica leti srpskim nebom, iznad srpskih livada...a ti Evropo putuj...

ODGOVORITE
Name

Aj ova Bosna

24.11.2021 23:19

Kolko se reklamira tolko i ne valja. PROCE ko trula kruska ... A i amerika je spala na niske grane ...

ODGOVORITE
Name

25.11.

25.11.2021 08:35

Prije ces ti proci i pasti ko trula kruska na zemlju. Bosna je ipak malo jaca nego sto ti i takvi mislite.

Name

Хаха

25.11.2021 04:28

Добро им је градоначелник БГ Радојичић одговорио поготово овом из БЛ.

ODGOVORITE
Name

Re

25.11.2021 05:24

Burlin režim je spao od prvog dana da ga Srbija održava i usmjerava, kod nezadovoljnog naroda i boraca koji su ogorčeni svojim životom u ovom režimu RS.

ODGOVORITE
Name

disident

25.11.2021 05:45

Gradonačelnik Banja Luke je ipak fokusiran samo na sebe. Prevelik je ovo zalogaj za njega. Nema sumnje u poštenje ali kada se nađe u društvu sa pravim intelektualcima tu nastaje problem. Društvene mreže su ga iznijele u vrh a tako ga mogu i uništiti. Prava šteta, kakve pjevačice, rospije …udate žene. Narod gleda BN što nisi demantivao priče. Zar od toliko lijepih banjalučanki o kojima svijet priča , on ih sve ponizi. Ma ?!?!

ODGOVORITE
Name

Vera

25.11.2021 07:18

Puno priče a nikakvog efekta.

ODGOVORITE
Name

Denzel

25.11.2021 08:20

I šta je rezultat te saradnje? Nema ljudi, nema para, nema kisika, nema učenika, nema posla, ma nema čega nema. Šta var radim taj zapad...

ODGOVORITE
Name

PERA

25.11.2021 08:34

HEBALO VAS VISE SRPSKO JEDINSTVO I BRATSTVO

ODGOVORITE
Name

Iskusan

25.11.2021 08:46

Kao borac VRS mogu samo reći, mi se mozemo busat u prsa i srbovat i dalje kao sto to radimo zadnjih 30 godina. Ali ako slucajno na to ,,srpstvo" udare onako kao kao 1999 godine, pojest će nas za doručak i Srbiju i RS. Srbija se mozda i izvuče al mi u RS-u nećemo nikako. Zato sto je Srbija ipak drzava a mi srbi iz RS-a smo ipak samo glineni golubovi koji gube glave za to srpstvo. Vi srbujte a ja svoje dijete nedam. Ja sam se naratovao za pet svojih budućih pokoljenja! I šta???? Ja mislio dosli mladi ljudi bit ce nekakvog pomaka. A ono i dalje samo Srbija, narod, srpstvo, tesko je slusat jedno te isto 30 godina.

ODGOVORITE
Name

R Milan

25.11.2021 12:22

Davno su " Dugmići " na pravili pjesmu " Ništa mudro " !

ODGOVORITE