Не би било чудо да СНСД сутра заступа неке друге ставове

- Не бих се зачудио да сутра буду други ставови - казао је Младен Босић (СДС), делегат у Дому народа БиХ

Република Српска 24.11.2021 | 19:26
Не би било чудо да СНСД сутра заступа неке друге ставове

Он је ово рекао одговоарајући на питање да ли ће СНСД промијенитит ставове након данашње посјете Милорада Додика америчком амбасадору у БиХ Ерику Нелсону у његовој приватној резиденцији.

"Не знам хоће ли промијенити своје ставове послије посјете америчком амбсадору. Чини ми се да је разговор обављен у резиденцији америчког амбсадора и не бих се зачудио да сутра буду други ставови", казао је Босић, коментаришући данашњу посјету Милорада Додика америчком амбасадору Ерику Нилсону.

Он је, гостујући у Дану уживо Н1, рекао и да јавност у Репблици Српској а и шире чека да види какви ће ставови доћи из Русије послије посјете Вучића (Александра) тој земљи..

"Евидентно је да је ова криза у Бих дубоко интерназионализована, да се ровови у међународној заједници копају, да су дефинисане стране и то је највише што ме брине, јер ако се буде ишло у том правцу, све ће теже бити изаћи из ове кризе“, нагласио је Босић.

Он каже да је тешко очекивати да ће да се спусте тензије, јер се ради о “три стране које су у загрљају” и која вуку свака на своју и свака која би направила уступак или одустала од свога циља, евидентно би била показана као губитничка страна, а то, како наводи Босић, никоме не пада на памет.

“Све три стране су свјесне оно што траже она друга страна неће прихватити, као и заказивање сједнице Дома народа. И она је заказана са свијешћу да неће бити одржана, али то служи за сликање самог себе као заштитника националних интереса и одржава стару реторику. Видите, ми се убрзано враћамо у ‘90. године и односе политичке из тог периода, што је врло опасно“, поручио је Босић.

Упитан јесу ли могући сукоби у БиХ, одговара:

“Или ће садашњи који могу, који имају власт, донијети неку одлуку, односно сјести и разговарати како изаћи из овога, правити компромисе – што је мало вјерованто или ће међународна заједница покушати да разријеши с обзиром да има обавезу, што мислим да је мало вјероватно. Трећа опција… не желим ни да причам о томе. То био би крај разума да се поново деси у БиХ“.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Да Будем Искрен

24.11.2021 20:10

Ми овде можемо да ратујеме без икаквих проблема, ни једна страна нема нуклеарно оружје, што је добро за остатак Планете, значи, што нас више изгине за неке ће бити добро, моћи ће да населе ове просторе, они имају паре а Нафта, ускоро неће бити интересантна никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.11.2021 10:01

СНСД це заступати било какве и било ције идеје само да се задрзи на трону

Name

Хаха

25.11.2021 04:55

Чуј поново се враћамо у 90-те. Никад ни 1 корак нисмо ни искорачили из њих. Чак напротив Гори смо сад него и тад (мислим на сва 3 Тора).

ОДГОВОРИТЕ