Ne bi bilo čudo da SNSD sutra zastupa neke druge stavove

- Ne bih se začudio da sutra budu drugi stavovi - kazao je Mladen Bosić (SDS), delegat u Domu naroda BiH

Republika Srpska 24.11.2021 | 19:26
Ne bi bilo čudo da SNSD sutra zastupa neke druge stavove

On je ovo rekao odgovoarajući na pitanje da li će SNSD promijenitit stavove nakon današnje posjete Milorada Dodika američkom ambasadoru u BiH Eriku Nelsonu u njegovoj privatnoj rezidenciji.

"Ne znam hoće li promijeniti svoje stavove poslije posjete američkom ambsadoru. Čini mi se da je razgovor obavljen u rezidenciji američkog ambsadora i ne bih se začudio da sutra budu drugi stavovi", kazao je Bosić, komentarišući današnju posjetu Milorada Dodika američkom ambasadoru Eriku Nilsonu.

On je, gostujući u Danu uživo N1, rekao i da javnost u Repblici Srpskoj a i šire čeka da vidi kakvi će stavovi doći iz Rusije poslije posjete Vučića (Aleksandra) toj zemlji..

"Evidentno je da je ova kriza u Bih duboko internazionalizovana, da se rovovi u međunarodnoj zajednici kopaju, da su definisane strane i to je najviše što me brine, jer ako se bude išlo u tom pravcu, sve će teže biti izaći iz ove krize“, naglasio je Bosić.

On kaže da je teško očekivati da će da se spuste tenzije, jer se radi o “tri strane koje su u zagrljaju” i koja vuku svaka na svoju i svaka koja bi napravila ustupak ili odustala od svoga cilja, evidentno bi bila pokazana kao gubitnička strana, a to, kako navodi Bosić, nikome ne pada na pamet.

“Sve tri strane su svjesne ono što traže ona druga strana neće prihvatiti, kao i zakazivanje sjednice Doma naroda. I ona je zakazana sa sviješću da neće biti održana, ali to služi za slikanje samog sebe kao zaštitnika nacionalnih interesa i održava staru retoriku. Vidite, mi se ubrzano vraćamo u ‘90. godine i odnose političke iz tog perioda, što je vrlo opasno“, poručio je Bosić.

Upitan jesu li mogući sukobi u BiH, odgovara:

“Ili će sadašnji koji mogu, koji imaju vlast, donijeti neku odluku, odnosno sjesti i razgovarati kako izaći iz ovoga, praviti kompromise – što je malo vjerovanto ili će međunarodna zajednica pokušati da razriješi s obzirom da ima obavezu, što mislim da je malo vjerovatno. Treća opcija… ne želim ni da pričam o tome. To bio bi kraj razuma da se ponovo desi u BiH“.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da Budem Iskren

24.11.2021 20:10

Mi ovde možemo da ratujeme bez ikakvih problema, ni jedna strana nema nuklearno oružje, što je dobro za ostatak Planete, znači, što nas više izgine za neke će biti dobro, moći će da nasele ove prostore, oni imaju pare a Nafta, uskoro neće biti interesantna nikome.

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.11.2021 10:01

SNSD ce zastupati bilo kakve i bilo cije ideje samo da se zadrzi na tronu

Name

Хаха

25.11.2021 04:55

Чуј поново се враћамо у 90-те. Никад ни 1 корак нисмо ни искорачили из њих. Чак напротив Гори смо сад него и тад (мислим на сва 3 Тора).

ODGOVORITE