Умрла последња жена из 19. века!?

Франсиска Сусано, која се сматра најстаријом женом на свету , умрла је у понедељак увече окружена са најмање 15 унучади. Сусано мајка 14 деце, од којих је само осморо још увек живо.

Занимљивости 24.11.2021 | 16:21
Умрла последња жена из 19. века!?

Рођена је 11. септембра 1897, када су Филипини још увек били колонија Шпаније. Прошлог септембра је Сусано напунила тачно 124 године живота!

Сусано или како су је звали из миља Лола Иска, није признало ниједно међународно тело за вођење евиденције за најстарије особе на свету. Али чињеница је била да она била старија од светске рекордерке Кане Танаке из Јапана, која има 118 година.

Градски службеник за јавно информисање Џејк Гонзалес рекао је медијима да узрок смрти старице, још увек није познат.

Њену смрт објавила је власт града Кабанкалан на својој Фејсбук страници у понедељак увече. Локална влада је саопштила да је Сусано препозната као најстарија особа у Негрос Оцциденталу и на Филипинима.

Њена унука рекла је да се Франциска у понедељак пожалила на проблеме са дисањем, али да јој је након масаже уљем било боље, преноси Неwс инфо.

Требало је да буде уписана у Гинисову књигу рекорда као најстарија жена на свету, али чланови њене породице нису успели да испуне све услове.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар