Umrla poslednja žena iz 19. veka!?

Fransiska Susano, koja se smatra najstarijom ženom na svetu , umrla je u ponedeljak uveče okružena sa najmanje 15 unučadi. Susano majka 14 dece, od kojih je samo osmoro još uvek živo.

Zanimljivosti 24.11.2021 | 16:21
Umrla poslednja žena iz 19. veka!?

Rođena je 11. septembra 1897, kada su Filipini još uvek bili kolonija Španije. Prošlog septembra je Susano napunila tačno 124 godine života!

Susano ili kako su je zvali iz milja Lola Iska, nije priznalo nijedno međunarodno telo za vođenje evidencije za najstarije osobe na svetu. Ali činjenica je bila da ona bila starija od svetske rekorderke Kane Tanake iz Japana, koja ima 118 godina.

Gradski službenik za javno informisanje Džejk Gonzales rekao je medijima da uzrok smrti starice, još uvek nije poznat.

Njenu smrt objavila je vlast grada Kabankalan na svojoj Fejsbuk stranici u ponedeljak uveče. Lokalna vlada je saopštila da je Susano prepoznata kao najstarija osoba u Negros Occidentalu i na Filipinima.

Njena unuka rekla je da se Franciska u ponedeljak požalila na probleme sa disanjem, ali da joj je nakon masaže uljem bilo bolje, prenosi News info.

Trebalo je da bude upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija žena na svetu, ali članovi njene porodice nisu uspeli da ispune sve uslove.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar