Ухапшен судија због примања мита од Мамића

Осијечки судија Звонко Векић, осумњичен за примање мита од некада првог човека Фудбалског клуба Динама Здравка Мамића, ухапшен је јутрос.

Регион 24.11.2021 | 13:03
Ухапшен судија због примања мита од Мамића

Векић је ухапшен у новој акцији полиције и Уреда за сузбијање криминала и корупције (УСКОК), заједно са пријатељицом Наташом Секуловић.

Мамић је и Секуловићеву спомињао у својим оптужбама на рачун судије Векића и других осјечких судија, пренео је хрватски портал Индеx.

Наводе да је у току претрес у Осијеку.

И Векић и његова пријатељица ухапшени су због сумње на прање новца, а на терет им се стављају кривична дела из области привредног криминала.

Мамић је Векића оптужио раније да је од њега примио 370.000 евра мита да би добио блажу пресуду у случају извалчење новца из ФК Динамо.

Мамић је у Осијечком жупанијском суду осуђен на 6,5 година затвора и тренутно се налази у БиХ, чије држављанство такодје има.

Огласио се и Мамић

Мамић је поручио да су време и истина на његовој страни.

Мамић је објавио да су Векић и његова пријатељица Наташа Секулић ухапшени под сумњом да су прали новац који су, како тврди, изрекетарили од оних којима је требало да суде по закону.

"Да, добро сте прочитали, судија Жупанијског суда бавио се прањем новца...", написао је Здравко Мамић на свом фејсбук налогу. Изразизо је наду да неки судија неког вишег суда неће вечерас у Дневнику иступити јавно и рећи да је то нормална делатност.

"Надам се да је и судије Уставног суда и свих виших судова барем мало срамота какве криминалце у својим редовима бране, али полако, чињеница да ме нико од њих није тужио за све што сам изнео у јавност говори довољно за себе. Истина и време су на мојој страни", написао је, измедју осталог, Мамић.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кики

24.11.2021 12:33

Господин Мамиц, свака цаст. Цовјек унио у Динамо преко 220 МИЛОНА ЕВРА свјезих новцаница, Лик је КРАЉ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2021 17:44

Јадни су они који њега сматрају краљем.Он је пресудјени криминалац који је побјегао у БиХ и ниста висе од тога.

Name

Е јеси глупан Кики

24.11.2021 19:31

Па јест унио а колико је изнио пара.

Name

Хаха

24.11.2021 16:59

Ја то не разумијем, човјек је криминалац и осуђен је, био он држављанин Хрватске, Босне или Зимбабвеа треба да иде у затвор. Какав је то свијет гдје само пређеп у другу државу и узмеш њено држављанство и не одговараш за криминал. И још се цери као хијена и цинка људе око себе, фуј гаде... Гдје ми живимо људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

24.11.2021 23:21

Тако је .