Uhapšen sudija zbog primanja mita od Mamića

Osiječki sudija Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od nekada prvog čoveka Fudbalskog kluba Dinama Zdravka Mamića, uhapšen je jutros.

Region 24.11.2021 | 13:03
Uhapšen sudija zbog primanja mita od Mamića

Vekić je uhapšen u novoj akciji policije i Ureda za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK), zajedno sa prijateljicom Natašom Sekulović.

Mamić je i Sekulovićevu spominjao u svojim optužbama na račun sudije Vekića i drugih osječkih sudija, preneo je hrvatski portal Index.

Navode da je u toku pretres u Osijeku.

I Vekić i njegova prijateljica uhapšeni su zbog sumnje na pranje novca, a na teret im se stavljaju krivična dela iz oblasti privrednog kriminala.

Mamić je Vekića optužio ranije da je od njega primio 370.000 evra mita da bi dobio blažu presudu u slučaju izvalčenje novca iz FK Dinamo.

Mamić je u Osiječkom županijskom sudu osuđen na 6,5 godina zatvora i trenutno se nalazi u BiH, čije državljanstvo takodje ima.

Oglasio se i Mamić

Mamić je poručio da su vreme i istina na njegovoj strani.

Mamić je objavio da su Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhapšeni pod sumnjom da su prali novac koji su, kako tvrdi, izreketarili od onih kojima je trebalo da sude po zakonu.

"Da, dobro ste pročitali, sudija Županijskog suda bavio se pranjem novca...", napisao je Zdravko Mamić na svom fejsbuk nalogu. Izrazizo je nadu da neki sudija nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna delatnost.

"Nadam se da je i sudije Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sramota kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me niko od njih nije tužio za sve što sam izneo u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vreme su na mojoj strani", napisao je, izmedju ostalog, Mamić.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kiki

24.11.2021 12:33

Gospodin Mamic, svaka cast. Covjek unio u Dinamo preko 220 MILONA EVRA svjezih novcanica, Lik je KRALJ

ODGOVORITE
Name

Re

24.11.2021 17:44

Jadni su oni koji njega smatraju kraljem.On je presudjeni kriminalac koji je pobjegao u BiH i nista vise od toga.

Name

E jesi glupan Kiki

24.11.2021 19:31

Pa jest unio a koliko je iznio para.

Name

Haha

24.11.2021 16:59

Ja to ne razumijem, čovjek je kriminalac i osuđen je, bio on državljanin Hrvatske, Bosne ili Zimbabvea treba da ide u zatvor. Kakav je to svijet gdje samo pređep u drugu državu i uzmeš njeno državljanstvo i ne odgovaraš za kriminal. I još se ceri kao hijena i cinka ljude oko sebe, fuj gade... Gdje mi živimo ljudi

ODGOVORITE
Name

Mika

24.11.2021 23:21

Tako je .