Кевин Спејси прво изгубио каријеру, а сада га туже за 31 милион долара!

Осрамоћена америчка филмска звезда, Кевин Спејси (62) мораће да плати готово 31 милион долара одштете продукцијској кући која стоји иза "Куће од карата", серије у којој је глумио до отказа добијеног због оптужби за сексуално узнемиравање.

Магазин 23.11.2021 | 20:56
Кевин Спејси прво изгубио каријеру, а сада га туже за 31 милион долара!

МРЦ, продуцентска кућа која је реализовала популарну причу о политичким интригама емитовану на Нетфликсу, тражила је одштету за изгубљени приход који приписује Спејсијевом наглом одласку из серије након што су се против њега појавиле оптужбе за сексуално узнемиравање и злостављање.

Судија је одлуку донио 19. октобра када је МРЦ поднео захтев да се пресуда потврди пред судом у Лос Анђелесу. У документу МРЦ каже да је, након што су оптужбе изашле на видело, Спејси суспендован, па је покренута интерна истрага која је показала да је звезда филма "Вртлог живота" прекршила одредбе уговора о глуми и извршној продукцији којим су постављени стандарди понашања на радном месту.

Kevin Spejsi
фото: Профимедиа

Талас оптужби који је прекинуо каријеру славнога 62-годишњег глумца поклопио се са популарношћу #МеТоо покрета против сексуалног узнемиравања и злостављања, подстакнутог случајем свемоћног холивудског продуцента Харвија Вајстина. Двоструки оскаровац Спејси је у пет сезона "Куће од карата" глумио бескрупулозног америчког политичара Френка Андервуда све док медији нису изнели на видело оптужбе о сексуалном узнемиравању колега с посла.

- МРЦ није имао никаквих сазнања о таквоме понашању Спејсија - стоји у саопштењу успешне продукцијске куће, која је, како наводи, због наглог глумчевог одласка из серије морала да реорганизује посао, што је резултирало "знатним губицима" за МРЦ.

Појаснили су да се поновно морао писати сценарио без улоге главнога лика серије, Андервуда па се морала прилагодити шеста сезона, која је уместо 13 на крају имала осам епизода. Продукцијска кућа правну је битку против Спејсија покренула још 2019. године. Глумчеви адвокати нису одговорили на захтев АФП за коментар.

Kevin Spejsi
фото: Профимедиа

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар