Kevin Spejsi prvo izgubio karijeru, a sada ga tuže za 31 milion dolara!

Osramoćena američka filmska zvezda, Kevin Spejsi (62) moraće da plati gotovo 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza "Kuće od karata", serije u kojoj je glumio do otkaza dobijenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Magazin 23.11.2021 | 20:56
Kevin Spejsi prvo izgubio karijeru, a sada ga tuže za 31 milion dolara!

MRC, producentska kuća koja je realizovala popularnu priču o političkim intrigama emitovanu na Netfliksu, tražila je odštetu za izgubljeni prihod koji pripisuje Spejsijevom naglom odlasku iz serije nakon što su se protiv njega pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Sudija je odluku donio 19. oktobra kada je MRC podneo zahtev da se presuda potvrdi pred sudom u Los Anđelesu. U dokumentu MRC kaže da je, nakon što su optužbe izašle na videlo, Spejsi suspendovan, pa je pokrenuta interna istraga koja je pokazala da je zvezda filma "Vrtlog života" prekršila odredbe ugovora o glumi i izvršnoj produkciji kojim su postavljeni standardi ponašanja na radnom mestu.

Kevin Spejsi
foto: Profimedia

Talas optužbi koji je prekinuo karijeru slavnoga 62-godišnjeg glumca poklopio se sa popularnošću #MeToo pokreta protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, podstaknutog slučajem svemoćnog holivudskog producenta Harvija Vajstina. Dvostruki oskarovac Spejsi je u pet sezona "Kuće od karata" glumio beskrupuloznog američkog političara Frenka Andervuda sve dok mediji nisu izneli na videlo optužbe o seksualnom uznemiravanju kolega s posla.

- MRC nije imao nikakvih saznanja o takvome ponašanju Spejsija - stoji u saopštenju uspešne produkcijske kuće, koja je, kako navodi, zbog naglog glumčevog odlaska iz serije morala da reorganizuje posao, što je rezultiralo "znatnim gubicima" za MRC.

Pojasnili su da se ponovno morao pisati scenario bez uloge glavnoga lika serije, Andervuda pa se morala prilagoditi šesta sezona, koja je umesto 13 na kraju imala osam epizoda. Produkcijska kuća pravnu je bitku protiv Spejsija pokrenula još 2019. godine. Glumčevi advokati nisu odgovorili na zahtev AFP za komentar.

Kevin Spejsi
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar