Короном заражено неколико монаха на Хиландару

Неколико монаха на Хиландару заражено је вирусом корона, а ни један од њих нема тежу клиничку слику и ситуација је под контролом, сазнаје Спутњик у овом манастиру.

Регион 23.11.2021 | 16:17
Короном заражено неколико монаха на Хиландару

Посјете манастиру Хиландар на Светој гори забрањене су од недјеље 21. новембра, зато што је неколико монаха заражено вирусом корона.

Процедура на Светој гори је таква да се, код првог случаја позитивног на овај вирус, манастир затвара за посјетиоце.

Од марта прошле године у српском манастиру било је неколико болесних, али су то били гости, а од почетка пандемије до овог посљедњег таласа, корону је имао само један монах коме је болест констатована током боравка у Београду, гдје се и лијечио.

Спутњик наводи да сада заражени монаси на Хиландару имају сталну његу љекара и техичара, а ријеч је о дежурним љекарима, добровољцима из Србије и Републике Српске, члановима Љекарске коморе Србије.

Љекари који лијече монахе су и чланови Хиландарског љекарског друштва.

На Хиландару тренутно борави љекар који има искуство у третирању пацијената заражених вирусом корона и медицински техничар.

– Имамо све лијекове предвиђене протоколом за амбулантно лијечење вируса корона – кажу извори блиски братству Хиландара.

У Светој српској царској лаври тренутно бораве и радници који обнављају кров Дохије. Сви су јутрос тестирани и нико од њих није позитиван на вирус корона.

Извор Спутњика из Хиландара није желио да коментарише вакцинални статус монаштва, јер је ријеч о личној ствари.

Према истомизвору, вакцинација није услов за раднике, али они морају да имају негативан тест на вирус корона када улазе у Грчку, док обављају и ново тестирање када улазе на тло Свете Горе.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Горан

23.11.2021 15:47

Како је могуце, па то је бозија кућа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

23.11.2021 19:58

Све је могуће.Они требају као прво заштитити дјецу унутра ,ако тако не ураде ,онда би требало народ позвати на хиландарски устанак као и некад сто је било.

Name

Божја кућа???

24.11.2021 12:24

То је само хрпа камења изграђена од од онога што су српски влqдари крали од народа прије неколико вијекова! Народ није имао увид за шта служи цркве, а зна се да се 7 њима скривало богатство јер је било забрањено доводити у питање поштење царева и попова у средњем вијеку! То се кажњавао смрћу (како хришћански и племенито, нема шта).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.11.2021 13:41

Па то и сада раде. Ал народ слијеп и не мисли својом главом

Name

Види се

24.11.2021 12:26

...колико је божја кућа и колико ову хрпу камења чува свевишњи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види се...

24.11.2021 21:53

... колико су неки злуради и без постовања према ницему и никоме.Помоци це,дати здравља, драги господ Бог и њима.

Name

Горан

25.11.2021 19:22

Бас тако,према ницему и никоме