Одржана комеморација Мерими Његомир!

Легендарној певачици Мерими Његомир, која је преминула 20. новембра, одржана је комеморација у згради Радио Београда у Каменој сали, док ће сахрана бити на Новом гробљу у Београду.

Магазин 23.11.2021 | 13:22
Одржана комеморација Мерими Његомир!

Породица, колеге и пријатељи испратиће Мериму на вечни починак, комеморација је почела песмом "Ружо моја", а ћерке бризнуле су у плач када су чуле речи ове нумере.

Потом је пуштена и Меримима песма "Због тебе", а њене наследнице тешиле су једна другу, и брисале сузе.

Певачица Ана Бекута следећа је одржала говор.

"Када је Мерима умрла целу ноћ до јутра гледала сам Меримине снимке на Јутјубу", рекла је Ана између осталог.

"Мерима и ја нисмо биле естрадне другарице, биле смо праве другарице. Један лепи догађај у њеном животу заувек нас је спојио и између нас саткао везу која је нераскидива, чак и ако се не бисмо стално чуле и пиле кафу. Бескрајно сам тужна што је више нема. Мораћу да постанем твој обожавалац и проводим ноћи гледајући твоје снимке. Хвала ти", рекла је Бекута, а потом заплакала.

Глумица Светлана Цеца Бојковић прочитала је песму коју је ћерка Јелена написала за Мериму.

"Дошла сам баш код тебе, свесна где идем и да имам сто живота, увек бих тебе изабрала. Тужно те гледам док одлазим јер у сваком нашем најкраћем растанку осетим твоју тугу, осетим како ти се срце стеже, чак кад и осмехом покушаваш да сакријеш бол и од себе. Некада ти сузама показујем да тебе боли, мене. Ја још увек знам да веза међу нама вечна и нераскидива".

Лепа Лукић зајецала је на сав глас када је пуштен њен дует са преминулом Меримом.

Мајстор фруле Бора Дугић одржао је говор због чега је настао мук у сали.

- Чули смо се пре 10 дана, била је прибрана и добро је звучала, имао сам потребу да јој кажем да сам уз њу - рекао је он.

Меримина ћерка Јелена прошле године за певачицин рођендан написала је писмо, које је сада новинар Александар Гајишин прочитао и расплакао све присутне.

- Та реч "сила" пратила ме је кроз снове и јаву. Сила је била ту док је моја мама одрастала учећи шта је љубав, била је ту кроз све мучне тренутке, кроз немаштину, оштру зиму, сваки удар и сваку сузу. Сила је била ту кад је једног дана моју маму пронашла њена душа и вратила је на свој пут, када је са конобарске кецеље прешла на микрофон, сила је била ту док је рађала четворо деце. Можда су јој анђели говорили "издржи још мало", и да није то она могла, не бих могла ни ја. И зато се ја клањам својој мами, ту силу је и нама пренела кад нас је учила да се љубав само дељењем умножава. Мама, кад би књиге о теби писале ниједна те не би била достојна. Хвала ти за највећи дар који сам од тебе добила, нема ништа вредније од живота - писало је у поменутом писму.

Оливера Ковачевић у име Радио - телевизије Србије изразила је саучешће породици и истакла да је Мерима била музички полиглота, да је певала на чак 20 светских језика, па чак и на кинеском.

- Имала је глас по коме су и анђели ходали по кристалу - рекла је Оливера.

Ћерке Јелена, Љубица и Милица, као и син Марко након одржаних говора примали су саучешће у сали од присутних.

Подсетимо, Мерима Његомир рођена је 9. новембра 1953. године у Београду. Живела је и радила у Београду. Снимила је више од 25 албума и отпевала неке од безвременских хитова као што су „Иванова корита“, „Рузмарин“, „Због тебе“ и многе друге.

(Курир.рс Фото: Курир/Информер)

Коментари / 0

Оставите коментар