Održana komemoracija Merimi Njegomir!

Legendarnoj pevačici Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra, održana je komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, dok će sahrana biti na Novom groblju u Beogradu.

Magazin 23.11.2021 | 13:22
Održana komemoracija Merimi Njegomir!

Porodica, kolege i prijatelji ispratiće Merimu na večni počinak, komemoracija je počela pesmom "Ružo moja", a ćerke briznule su u plač kada su čule reči ove numere.

Potom je puštena i Merimima pesma "Zbog tebe", a njene naslednice tešile su jedna drugu, i brisale suze.

Pevačica Ana Bekuta sledeća je održala govor.

"Kada je Merima umrla celu noć do jutra gledala sam Merimine snimke na Jutjubu", rekla je Ana između ostalog.

"Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti", rekla je Bekuta, a potom zaplakala.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

"Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva".

Lepa Lukić zajecala je na sav glas kada je pušten njen duet sa preminulom Merimom.

Majstor frule Bora Dugić održao je govor zbog čega je nastao muk u sali.

- Čuli smo se pre 10 dana, bila je pribrana i dobro je zvučala, imao sam potrebu da joj kažem da sam uz nju - rekao je on.

Merimina ćerka Jelena prošle godine za pevačicin rođendan napisala je pismo, koje je sada novinar Aleksandar Gajišin pročitao i rasplakao sve prisutne.

- Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece. Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života - pisalo je u pomenutom pismu.

Olivera Kovačević u ime Radio - televizije Srbije izrazila je saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na čak 20 svetskih jezika, pa čak i na kineskom.

- Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu - rekla je Olivera.

Ćerke Jelena, Ljubica i Milica, kao i sin Marko nakon održanih govora primali su saučešće u sali od prisutnih.

Podsetimo, Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

(Kurir.rs Foto: Kurir/Informer)

Komentari / 0

Ostavite komentar