Саслушана Дијана Хркаловић - негирала кривично дјело

Бивша секретарка у Министарству унустрашњих послова Дијани Хркаловић поново је данас саслушана у Тужилаштву за организовани криминал у оквиру проширене истраге која се против ње води због трговине утицајем, речено је Тањугу у том тужилаштву.

Србија 22.11.2021 | 16:25
Саслушана Дијана Хркаловић - негирала кривично дјело

Она је на саслушању негирала кривично дјело и изјаснила се да није крива, пренио је Тањугу један од њених бранилаца адвокат Ненад Тасић.

У тужилаштву је данас испитан и бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић који је заједено са Хркаловићком обухваћен допуном кривичне пријаве коју је полиција доставила тужилаштву.

Након њих испитано је и неколико свједока, полицајаца из Полицијске управе управе Нови Сад, а према ријечима њеног адвоката ниједан је није теретио нити споменуо.

Тасић је рекао да се Хркаловићка и Шушњић терете "због неовлашћеног прислушкивања босанског криминалца Дарка Елеза", који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дјела.

Хркаловић је на саслушање била приведена из притвора у којем се налази од 15. октобра и након тога враћена у Окртужни затвор.

Она и Шушњић су под истрагом за кривично дјело трговина утицајем за које је запријећена казна затвора до 8 година.

Она је првобитно ухапшена због сумње да је утицала на начелника одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извјештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе "Принципи".

Ови извјештаји, према ријечима њених адвоката, немају везе са ДНК анализама како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићка је негирала на саслушању у тужилаштву.

Она се терети за кривично дјело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићка је ухапшена у петак 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миле

22.11.2021 16:24

Фина нека цура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2021 19:07

Благо оној куци коју је заобисла

Name

Неђо.22.11.2021

22.11.2021 18:18

За такве прљаве послове и издају Државе ,по кратком поступку.Кадби тако закон усвојили,мислијо бих шта ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

22.11.2021 19:27

Никад се ни један криминалац првобитно није изјаснио да је крив

Name

Мирко

22.11.2021 21:46

Ова је баш за куће.....баш фина

ОДГОВОРИТЕ