Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском

Он је истакао да је данашњи датум, 21. новембар, двоструко значајан у српској историји, јер је на данашњи дан прије 26 година, потписан и Општи оквирни споразум иза мир у БиХ, односно Дејтонски мировни споразум. 

Република Српска 21.11.2021 | 14:37
Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, поводом Дана ослобођења Бањалуке у Првом свјетском рату, положио је данас вијенац на споменик жртвама Велеиздајничког процеса у Бањој Луци. 

- Овај датум је један од најзначајнијих у историји нашег града. Жртва оних који су дали животе за слободу у Великом рату нису и не смију никада бити заборављене. Током протеклог вијека наш народ се увијек борио за слободу, бранио је, након много проливене крви и суза, мир је за нас увијек био тековина коју смо тежили очувати након болних ослободилачких ратова, рекао је Бореновић. 

Он је истакао да је данашњи датум, 21. новембар, двоструко значајан у српској историји, јер је на данашњи дан прије 26 година, потписан и Општи оквирни споразум иза мир у БиХ, односно Дејтонски мировни споразум. 

- Прије двадесетшест година, Република Српска, проглашена прије, а сачувана у одбрамбено-ослободилачком рату, добила је своју међународну верификацију. То је политички оквир према којем је Република Српска добила своје признање, елементе државности, којим су сачуване институције и који морамо максимално да чувамо. Свако вријеме носи своје изазове, а данас, двадесетшест година од потписивања споразума, основни циљ мора бити чување и борба против приватизације институција Српске, против криминала, корупције, непотизма, једноумља и борба за очување Дејтона. Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском, а што се нас тиче, са коцкарима и опасним авантуристима је бесмислено разговарати, истакао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дејан

21.11.2021 14:25

Нико из РС се не коцка да тим споразумом него се тражи да се он постује као сто је написано.Текст вам је потпуно погрешно написан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

21.11.2021 14:26

Само досљедно наставите као опозиција. Народ ће подржати плебисцитарно. Глупости и лажи власти су превазиђене и нико више то не подржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.11.2021 14:27

Сви сте ви исти и позиција и опозиција, само се борите за власт с самим тим за свој материјални статус, док за државу, владавину права и народ није вас брига. Па нико од вас нема никакав програм бољитка само упућујете критике и подвале једни другима. Сви сте углавном били својевремено на власти или у позицији па шта сте урадили, кад би се стављало на вагу неби се знало ко је гори. Нема овдје ни једне странке - партије са перспективним програмом за бољу будућност како је на нивоу РС тако је и у ФБиХ а самим тим и на нивоу БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Марко

21.11.2021 20:04

Сви се куну у српство, Рс, и тај рат, који да нису водили не би нас било, не би опстали. Осим тога, оно попут, "ту лезе кости насих предака, умрли су да би нама данас било боље", увијек нека угрозеност, све то треба забранити, такве изјаве. Нико од њих да се дистанцира од свега тога, то осуди и да запоцне нову страну историје, пријатељства не угрозеност, благостања, демократије. Има тога јос али неце све објавити, дзаба писем.

Name

Ви

21.11.2021 15:36

Само сте ви од РС направили један сиромашни ентитет гори од дна и ви позиција и опозиција. Једно причате по медијима а кад се састанете са позицијом то је нешто сасвим друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дејан

21.11.2021 16:23

Тачно нико не подрива Републику Српслу само неки политичари понављају неке ствари што стварно ствара панику код људи као и овај г Бореновиц стално понавља да се неко коцка са Републиком Српском а апсолутно није тачно

ОДГОВОРИТЕ