Дејтон најбољи гарант за очување Републике Српске

Општи оквирни споразум за мир, који је потписан на данашњи дан прије 26 година, показао се најбољим гарантом за очување Републике Српске и зато га морамо чувати и инистирати на његовом досљедном поштовању, рекао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Република Српска 21.11.2021 | 10:27
Дејтон најбољи гарант за очување Републике Српске

''На данашњи дан, Република Српска је добила и међународно признање и зато се морамо сјећати свих хероја Одбрамбено-отаџбинског рата који су своје животе дали за њу. За нас и будућност наше дјеце, они су у ову земљу уградили најсветије што су имали – своје животе, и зато је наша обавеза да чувамо и развијамо Републику Српску, да градимо Републику Српску у којој ће бити будућности, правде и емпатије, у коју ће се долазити а не из које ће се одлазити'', нагласио је Нешић.

Предсједник ДНС-а истиче да захвалност треба исказати и творцима Дејтонског  споразума који су креирали оквир да БиХ буде комотна за сва три народа.

''На жалост, њихову мудрост и политичку вјештину, компромитовали су политичари који су умјесто  напретка и просперитета доносили кризе и тензије, које пријете да нас врате на вријеме и несреће које су довеле до Дејтона”, истиче Нешић.

Предсједник ДНС-а поручује да ''док је Дејтонског споразума, има наде за будућност свих народа и зато га морамо чувати као највећу драгоцјеност.  Али, исто тако, имамо пуно право да и од других, и домаћих и међународних фактора, тражимо поштовање међународног уговора и оног што је написано а не некаквог 'духа' тог уговора који је увијек значио само једно – урушавање споразума на штету Републике Српске и њеног народа'', закључио је Нешић.

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хери

21.11.2021 09:32

Дејтон није предвидио предају Брцког. Ради се о великој издаји. Дејтон је само темељ на основу које се врси даље урусавење Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxxx

21.11.2021 10:07

Дејтон је оставио ентитетима да се договоре и они се договрили и потписалиЗначи да је ријешено у Дејтону....

Name

Ре

21.11.2021 10:27

Дејтон није знао а ни предвидјео да су Срби поткупљиви и да за фотељу дају све. Није предвидио да ће представници Срба гласати у ПС БиХ издашно и без размишљања а успут трпати у своје џепове паре. Није то предвидио Дејтон и то му је главна мана. Није Дејтон знао да Срби имају Мајкицку,Спирица и друге који воле паре више него иста.

Name

@ за ре

21.11.2021 11:49

У праву си Преносили су све само да би се додворили међународној заједници да остану на власти и да крадуСада хоче да то врачају да би се додворили народу да опет остану на власти ко ето ми чувамо РС......

Name

ДМС

21.11.2021 10:25

Споразум је имао за примарни циљ да заустави рат и донесе мир. Он је дао и Устав (који је у суштини наметнути, по мени БиХ нема Устав јер није донијет демократским путем) који је дефинисао основне смјернице и дао неку основу за развој такве државе. Искрено мислим да је Оwен-Столтенбергов план био много бољи уопштено, а поготово за Хрвате и Бошњаке, али ајде они увијек слушају странце. У том плану, Српска је била неупитна и имала је територијални континитет, односно не би се дешавало то са Брчко Дистриктом 1999.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надам

21.11.2021 10:56

Се да ће господин Нешић и ДНС бити дио већине и јединства по питању тренутно историјских одлука које мора донијети НСРС. Живјела Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Надам

21.11.2021 13:08

Откуд ти то да је он господин, Хоцес реци господин лопов !?

Name

Вицко

21.11.2021 12:04

Дејтон није а требао је уписати да ви несмете толико да отимате од сопственог народа и зато нам треба дејтон 2 да вам одузме све сто сте покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАКИ

21.11.2021 12:29

СТА ЦЕ НАМ КАД НЕМАМО ЗИВОТА У ЊОЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Маки

21.11.2021 15:34

Бозе господе,"ста це нам"?Тако несто мозе да казе неко ко нема никакве везе са Р.С.

Name

Раде

21.11.2021 14:38

Маки тако је ал има у њој зивота док нас помазу дјеца из њемацке, свицарске, аустрије, белгије и осталих развихених земаља а некима и руси помазу застарјелим орузјем и кинези неморалним кредитима опљацка се нас тоталноооо

ОДГОВОРИТЕ