Положени вијенци на централно-спомен обиљежје

- Полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Република Српске, у Бањалуци је почела централна свечаност поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Сабора Светог архангела Михаила - Аранђеловдана.

Република Српска 21.11.2021 | 09:50
Положени вијенци на централно-спомен обиљежје

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић.

Из МУП-а је раније најављено да ће парастос њиховим погинулим припадницима, ломљење славског колача и освештање жита бити уприличено у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Обиљежавање ће бити завршено вечерас традиционалним концертом Полицијског оркестра, којем ће присуствовати и премијер Вишковић.

Концерт ће бити одржан у Културном центру Бански двор у Бањалуци од 20.00 часова.

(Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цар

21.11.2021 09:10

Сретна Крсна сла свети Архангел Михајл свим припадницима МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ да буду достојни професије и униформе коју носе да нам буде боље свима нама у РС у да раде по уставу и закону као сто смо и ми имали обавезу у отадзбинском рату да се боримо за оцување насе нам драге и једине Републике Српске раме уз раме са припадницима Мупа слава и цаст св изгинулим припадницима Мупа и ВРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.11.2021 10:24

Зар се манекен цубриловиц није повукао?

Name

Фебо

21.11.2021 09:21

Зар тај самозвани генерал бурле није могао бити присутан вец саље изасланика.вјероватно магла па немозе хеликоптером или неволи бити у друству Зељке и Лукаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.бурле

21.11.2021 10:46

Он иде ако само има музике а сад му се несто не пјева.

Name

Србо

21.11.2021 11:00

Додик данас послао изасланика ,мора да је отишао у Србију на подјелу плијена и нова задужења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уп

21.11.2021 12:47

Па зар да нам зељка полазе вијенац велика али велика срамота,зар то није могао неко од породица погинулих из МУП-а

ОДГОВОРИТЕ