Položeni vijenci na centralno-spomen obilježje

- Polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republika Srpske, u Banjaluci je počela centralna svečanost povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Sabora Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdana.

Republika Srpska 21.11.2021 | 09:50
Položeni vijenci na centralno-spomen obilježje

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Кostrešević, kao i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Iz MUP-a je ranije najavljeno da će parastos njihovim poginulim pripadnicima, lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita biti upriličeno u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Obilježavanje će biti završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra, kojem će prisustvovati i premijer Višković.

Кoncert će biti održan u Кulturnom centru Banski dvor u Banjaluci od 20.00 časova.

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Car

21.11.2021 09:10

Sretna Krsna sla sveti Arhangel Mihajl svim pripadnicima MUP REPUBLIKE SRPSKE da budu dostojni profesije i uniforme koju nose da nam bude bolje svima nama u RS u da rade po ustavu i zakonu kao sto smo i mi imali obavezu u otadzbinskom ratu da se borimo za ocuvanje nase nam drage i jedine Republike Srpske rame uz rame sa pripadnicima Mupa slava i cast sv izginulim pripadnicima Mupa i VRS.

ODGOVORITE
Name

Borac

21.11.2021 10:24

Zar se maneken cubrilovic nije povukao?

Name

Febo

21.11.2021 09:21

Zar taj samozvani general burle nije mogao biti prisutan vec salje izaslanika.vjerovatno magla pa nemoze helikopterom ili nevoli biti u drustvu Zeljke i Lukaca

ODGOVORITE
Name

re.burle

21.11.2021 10:46

On ide ako samo ima muzike a sad mu se nesto ne pjeva.

Name

Србо

21.11.2021 11:00

Додик данас послао изасланика ,мора да је отишао у Србију на подјелу плијена и нова задужења.

ODGOVORITE
Name

Up

21.11.2021 12:47

Pa zar da nam zeljka polaze vijenac velika ali velika sramota,zar to nije mogao neko od porodica poginulih iz MUP-a

ODGOVORITE